avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare incetare CIM fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare incetare CIM fara preaviz

Am fost angajat pe 23.03 iar in data de 02.04 am fost bagat in somaj tehnic. Pe 28.04 am notificat prin email angajatorul de incetarea contractului, fiind in perioada de proba cf. Art 31, alin 3. Am primit raspuns de la ei o notificare in care imi cer sa ma prezint la sediul societatii pt predarea gestiunii, a bunurilor materiale sau de alta natura, precum si lichidarea raporturilor de munca. As avea 2 intrebari:
1. Pe perioada in care am fost in somaj tehnic s-a lucrat normal la locul de munca si o alta persoana a intocmit documente(fiind folosit chiar user-ul meu) in programul informatic pe care ei il folosesc. Eu nu semnat pt nimic, nu mi-a fost predata nici o gestiune si nici nu mi s-a cerut sa predau gestiunea atunci cand am fost bagat in somaj tehnic. Nu am nimic de la firma telefon sau altceva. Este normal sa-mi ceara asa ceva?
2. In perioada 02.04-28.04 am fost in somaj tehnic. Angajatorul este obligat sa-mi plateasca somajul tehnic, banii fiind acordati de stat. Au voie sa nu-mi vireze acesti bani(somajul tehnic) in cont?


Cel mai recent răspuns: Neagus , utilizator 20:35, 14 Mai 2020
1. mai mult ca sigur au folosit un formular tip care include toate detaliile. oricum trebuie sa va prezentati pentru a semna documentele. si o intrebare: de ce fost folosit userul dvs? ati transmis parola? e o greseala, conturile sunt confidentiale
2. e posibil sa va plateasca cash la momentul incetarii CIM.
Tocmai asta vreau eu sa evit. Nu vreau sa semnez ceva ce sa ma faca raspunzator pt cine stie ce, atata timp cat am fost in somaj tehnic. Ce documente sa semnez? Si daca banii s-au virat in cont pe card pana acum, de ce sa se dea cash?
Sunt mai multe lucruri care nu sunt normale in aceasta firma si tocmai asta este motivul pt care nu vreau sa ma duc. V-as intreba la ce formular va referiti? Vreau sa va spun ca nu mi-a fost prezentata fisa postului si normal ca nici nu am semnat asa ceva. Sau sa-mi fie prezentat sau sa semnez de luare la cunostinta a regulamentului intern.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
Neagus, utilizator
1. Este normal sa vi se solicite sa va faceti lichidarea .... este o uzanta a mai multor angajatori.

2. Angajatorul este obligat sa va plateasca somajul tehnic.
Inteleg ca este normal, dar in situatia in care tu m-ai bagat in somaj tehnic de o luna si fiind in perioada de proba in care imi pot da "demisia" fara preaviz, de ce sa mai imi ceri sa ma prezint sa predau "gestiunea" si sa lichidezi raporturile de munca. Angajatorul si-a continuat activitatea, eu am fost bagat in somaj tehnic, dupa aproape o luna mi-am notificat angajatorul de incetarea cim. Cu aceasta "gestiune" s-a lucrat, a fost folosita si modificata de o alta persoana pe perioada in care eu am fost in somaj tehnic. Nu s-a facut vreun inventar sau nu mi-a cerut nimeni sa predau ceva inainte de somajul tehnic. Asta nu inteleg si imi cer scuze daca sunt "greu de cap". Multumesc frumos de raspuns.
Nu confundati demisia cu incetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba.

O demisie fara preaviz nu opereaza in baza art.31 alin.3 C.mun., ci a art.81 alin.8 C.mun.

Va inteleg frustarea, dar multe reguli nescrise sunt stabilite de angajator ...este bine sa aveti un document care sa specifice ca nu aveti "datorii" catre angajator.

Alte discuții în legătură

Inventarul este obligatoriu la demisionare? razvanf razvanf Am lucrat 2 luni la o societate ca gestionar la un magazin cu o gestiune de peste un miliard. Zilele trecute mi-am depus demisia si am primit ca raspuns ... (vezi toată discuția)
Contract munca,perioada de proba gestionar DaEm DaEm In data de 16/03/2017 m-am angajat la o firma pe postul de gestionar; din cate stiu eu perioada de proba de e 90 zile(si daca e 30 zile inca ma ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune MARTACESTI MARTACESTI In data de 11.12.2017 a fost efectuat inventar la gestiunea la care am fost gestionar, fara lipsuri, in data de 12.12.2017 sufar un AVC drept pentru care timp ... (vezi toată discuția)