avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare incetare CIM fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare incetare CIM fara preaviz

Am fost angajat pe 23.03 iar in data de 02.04 am fost bagat in somaj tehnic. Pe 28.04 am notificat prin email angajatorul de incetarea contractului, fiind in perioada de proba cf. Art 31, alin 3. Am primit raspuns de la ei o notificare in care imi cer sa ma prezint la sediul societatii pt predarea gestiunii, a bunurilor materiale sau de alta natura, precum si lichidarea raporturilor de munca. As avea 2 intrebari:
1. Pe perioada in care am fost in somaj tehnic s-a lucrat normal la locul de munca si o alta persoana a intocmit documente(fiind folosit chiar user-ul meu) in programul informatic pe care ei il folosesc. Eu nu semnat pt nimic, nu mi-a fost predata nici o gestiune si nici nu mi s-a cerut sa predau gestiunea atunci cand am fost bagat in somaj tehnic. Nu am nimic de la firma telefon sau altceva. Este normal sa-mi ceara asa ceva?
2. In perioada 02.04-28.04 am fost in somaj tehnic. Angajatorul este obligat sa-mi plateasca somajul tehnic, banii fiind acordati de stat. Au voie sa nu-mi vireze acesti bani(somajul tehnic) in cont?


Cel mai recent răspuns: Neagus , utilizator 20:35, 14 Mai 2020
Bunuri proprietate angajator pe care vi le-au dat sa le folositi ... cu titlu exemplificativ, masina, telefon, birou, scaun, calculaator, laptop etc.
nu va obliga nimeni sa va duceti. daca insa ati lasat lucruri nerezolvate sau chiar incurcate, trebuie sa stiti ca absenta impreuna cu trecerea timpului nu le vor rezolva. noi doar putem opina in functie de informatiile de la dvs.
Multumesc de raspuns. Dv spuneti ca daca am lasat lucruri incurcate sau nerezolvate nu vor disparea. Daca acestea existau trebuiau observate atunci cand m-au trimis acasa, nu dupa o luna. Acest lucru cu conditia, si ma repet, ca nimeni sa nu fi intervenit asupra a ceea eu faceam la locul de munca.
Cred ca am dat o gramada de informatii. Orice fel de problema sau situatie sa fie. E ca si cum sunt vanzator, ma trimiti o luna acasa fara sa-mi faci inventar sau sa-mi ceri sa predau, vinzi in continuare si dupa o luna imi ceri explicatii?!
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Neagus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventarul este obligatoriu la demisionare? razvanf razvanf Am lucrat 2 luni la o societate ca gestionar la un magazin cu o gestiune de peste un miliard. Zilele trecute mi-am depus demisia si am primit ca raspuns ... (vezi toată discuția)
Contract munca,perioada de proba gestionar DaEm DaEm In data de 16/03/2017 m-am angajat la o firma pe postul de gestionar; din cate stiu eu perioada de proba de e 90 zile(si daca e 30 zile inca ma ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune MARTACESTI MARTACESTI In data de 11.12.2017 a fost efectuat inventar la gestiunea la care am fost gestionar, fara lipsuri, in data de 12.12.2017 sufar un AVC drept pentru care timp ... (vezi toată discuția)