avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare incetare CIM fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare incetare CIM fara preaviz

Am fost angajat pe 23.03 iar in data de 02.04 am fost bagat in somaj tehnic. Pe 28.04 am notificat prin email angajatorul de incetarea contractului, fiind in perioada de proba cf. Art 31, alin 3. Am primit raspuns de la ei o notificare in care imi cer sa ma prezint la sediul societatii pt predarea gestiunii, a bunurilor materiale sau de alta natura, precum si lichidarea raporturilor de munca. As avea 2 intrebari:
1. Pe perioada in care am fost in somaj tehnic s-a lucrat normal la locul de munca si o alta persoana a intocmit documente(fiind folosit chiar user-ul meu) in programul informatic pe care ei il folosesc. Eu nu semnat pt nimic, nu mi-a fost predata nici o gestiune si nici nu mi s-a cerut sa predau gestiunea atunci cand am fost bagat in somaj tehnic. Nu am nimic de la firma telefon sau altceva. Este normal sa-mi ceara asa ceva?
2. In perioada 02.04-28.04 am fost in somaj tehnic. Angajatorul este obligat sa-mi plateasca somajul tehnic, banii fiind acordati de stat. Au voie sa nu-mi vireze acesti bani(somajul tehnic) in cont?


Cel mai recent răspuns: Neagus , utilizator 20:35, 14 Mai 2020
Va multumesc frumos de raspuns. Nu confund nimic. Eu nu mi-am dat demisia ci am notificat angajatorul de incetarea cim fiind in perioada de proba conf. art.31 alin3.
Nedumerirea mea in legatura cu predarea gestiunii este ca odata ce bagi un angajat in somaj tehnic si tu continui sa lucrezi o luna de zile cu acea gestiune, fara sa faci un inventar sau sa ceri predarea gestiunii atunci cand ai trimis angajatul acasa, sa ceri acest lucru.
Ce sa predau eu dupa ce stau o luna acasa si angajatorul asa cum am mai spus a lucrat cu aceasta gestiune? Este ca si cum as raspunde de actiunile facute de altcineva.
Citez " .... si fiind in perioada de proba in care imi pot da "demisia" fara preaviz, ...' .. de aici reiese raspunsul dat.

Ce functie ati avut?
Imi cer scuze pusesem demisia intre ghilimele. Am avut functia de operator introducere si prelucrare date. Facturam, operam intrari de marfa, incasa, tineam registru de casa. Lucram 4 insi la un punct de lucru. Gestionar, operator, stivuitorist si agentul de vanzari. Pe 01.04 suntem anuntati ca eu si gestionarul o sa intram in somaj tehnic. In tot acest timp activitatea a decurs normal, agentul de vanzari a intocmit documentele si incasat, adica a facut ceea ce eu si gestionarul trebuia sa facem.
Pe 28.04 eu mi-am notificat angajatorul pe mail de incetarea cim conf. Art 31 alin 3. Am primit de la ei o notificare prin care ma convoaca la sediul societatii pt predarea gestiunii si lichidarea raporturilor de munca. Agentul de vanzari a avut pe mana tot ce insemna gestiune la acest punct de lucru timp de o luna. Ce sa predau eu?
Daca nu ati avut bunuri in custodie , atunci nu aveti ce preda.

" Lichidarea raporturilor de munca" .... probabil se refera la primirea documentelor emise de angajator , adeverinta de vechime, decizie de incetare, extras Revisal etc.
Imi puteti explica ce inseamna bunuri in custodie? Eu nu am semnat de luare in primire, custodie sau gestiune nimic, niciodata. Multumesc mult pt raspunsuri

Si nici nu am primit vreun bun telefon sau orice altceva
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Neagus, utilizator

Alte discuții în legătură

Inventarul este obligatoriu la demisionare? razvanf razvanf Am lucrat 2 luni la o societate ca gestionar la un magazin cu o gestiune de peste un miliard. Zilele trecute mi-am depus demisia si am primit ca raspuns ... (vezi toată discuția)
Contract munca,perioada de proba gestionar DaEm DaEm In data de 16/03/2017 m-am angajat la o firma pe postul de gestionar; din cate stiu eu perioada de proba de e 90 zile(si daca e 30 zile inca ma ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune MARTACESTI MARTACESTI In data de 11.12.2017 a fost efectuat inventar la gestiunea la care am fost gestionar, fara lipsuri, in data de 12.12.2017 sufar un AVC drept pentru care timp ... (vezi toată discuția)