avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREDARE GESTIUNE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREDARE GESTIUNE

In data de 11.12.2017 a fost efectuat inventar la gestiunea la care am fost gestionar, fara lipsuri, in data de 12.12.2017 sufar un AVC drept pentru care timp de 6 luni am fost in concediul medical. Pentru ca nu am dorit iesirea la pensie pe caz de boala, am optat sa iau , incepand cu ziua urmatoare expirarii CM , concediu de odihna la care am avut dreptul. Acum cand se termina concediu am facut dosar de iesire la pensie anticipat. Mentionez ca din data de 11.11.2017 eu nu am mai intrat in magazie, la lichidare , la 20.07.2018, cerandu-mi sa predau gestiunea !!!????? Va rog sa-mi explicati ce se poate face in aceste conditii ?? eu am si garantie materiala de ridicat de la societate.
Va multumesc pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: MARTACESTI , utilizator 09:24, 23 Iulie 2018
La 11.11.2017 ,trebuia sa solicitati efectuarea inventarului ... In speta, va trebui sa se efectueze inventarul inainte de incetarea c.i.m.

Legea nr.22/, art. 16 :
Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime. Organizatia socialista este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
In cazul transferarii gestionarului intr-o alta functie pentru care de asemenea se cere garantie, carnetul de consemnare in care au fost inscrise sumele depuse drept garantie va fi trecut la noul loc de munca, procedandu-se atunci cand este cazul, potrivit articolului 20.
Cand gestionarul a cauzat o paguba in gestiune la locul sau de munca si aceasta nu se acopera integral in termen de o luna de la obtinerea titlului executoriu definitiv, organizatia socialista se va despagubi din garantia in numerar constituita in favoarea sa.
In situatia in care sumele depuse drept garantie au fost ridicate, in intregime sau in parte, de organizatia socialista pentru a se despagubi, gestionarul este obligat sa reintregeasca garantia in numerar in rate lunare de 1/3 din salariul tarifar sau din castigul mediu lunar, dispozitiile articolului 13 aplicandu-se in mod corespunzator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Probabil nu s-a inteles, inventarul a fost facut la data de 11.12.2017,( este gresala mea asupra datei de efectuare a inventarului),fara lipsa la inventar, iar din data de 12.12. 2017 si pana in prezent eu nu am mai intrat in magazie. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se poate face lichidarea? Nu trebuia oare ca societatea sa efectueze inventar cu o comisie din care sa faca parte si o persoana neutra? Suferind AVC , cum sa predau eu o gestiune in care timp de 7 luni nu am mai fost la servici?????? Mi se pare o aberatie sa solicit eu inventarierea atunci, in conditiile in care nu stiam pe ce lume sunt !!!!!!!! Aceasta lege privind garantia o cunosc, nu asta este important acum, ci cum ar trebui sa procedeze societatea ????
Incetarea unui contractul individual de muncă poate avea loc :
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege. (demisie, concediere)

Nu are importanta daca ati fost sau nu la serviciu . La data intrarii in concediu medical, angajatorul trebuia sa procedeze la inventarierea gestiunii si sa desemneze o persoana care sa preia gestiunea.

In speta, angajatorul - daca raportul dvs de munca va inceta - trebuie sa procedeze la inventarierea gestiunii si sa desemneze o persoana care sa preia gestiunea.

Predarea-primirea gestiunii de bunuri materiale se va face între gestionarul care preda şi cel care primeşte, pe baza dispoziţiei scrise a anngajatorului.
În decizie se vor indica: gestiunea care se preda, numele şi prenumele gestionarilor şi ale persoanelor care, conform prezentei hotărîri, participa la operatia de predare-primire, precum şi locul, ziua şi ora începerii acestei operaţii.
Daca la data aceea (12.12.2017) nu s-a facut predare primire, in aceasta gestiune pe perioada de 7 luni a intrat cine a putut, eu ce sunt acum vinovat si trebuie sa fac predarea!!!!!!!!! ?????????? Doresc sa stiu care este vina mea, din punct de vedere legal? De la cine sa preia gestiunea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu aveti cum sa fiti dvs vinovat ...cine s-a ocupat de gestiune in perioada respectiva, va fi tras la raspundere.

Alte discuții în legătură

Pensionar caz de boala M-A-N M-A-N O persoana pensionata urgent pe caz de boala si careia nu i s-a cerut predarea inventarului, i se mai poate solicita dupa cativa ani predarea inventarului? Dar ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie materiala Oanastefania Oanastefania Buna seara! Conform contractului de garantie s-a retinut suma totala de 300 ron in rate lunare de 25 lei astfel: 13 lei la avans si 12 lei la lichidare. In ... (vezi toată discuția)
Inventar elena milos elena milos Buna ziua Va rog frumos sa-mi spuneti care este rezolvare urmatoarei probleme; La firma care lucrez un gestionar si-a dat demisia si nu a participat la ... (vezi toată discuția)