avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters242189

Activitate ContSters242189

Este adevarat ca au aparut norme metodologice in acest sens? Stie cineva? Chiar nu mai este nimeni afectat de acest aspect?
Adica, aceasta comisie nu v-a spus sa mergeti imediat la Casa de Pensii sa ridicati compensatia pentru atingerea integritatii? Si nici medicul de la clinica de medicina muncii care v-a declarat cu boala profesionala,si v-a dat referatul pt comisie, nu v-a spus ca adeverinta de boala profesionala e valabila la orice serviciu medical? ca sunteti asigurata medical? ciudat... foarte ciudat...
mamei mele i se retine din pensia minima,sau sociala,de 350 lei.Ineleg ca daca cineva primeste venituri necuvenite trebuie sa dea banii inapoi.Dar nici nu ne e clar daca au fost intradevar necuvenite dupa legea de atunci, si, acum, am gasit chiar aici pe forum un raspuns legat de suma maxima care poate fi poprita din pensie,ceva legat de salariul minim... va rog,vreti sa reamintiti? multumesc
Multumesc,asa o sa fac,am sperat ca e cineva care a procedat asa si are un raspuns precis
Va rog, este cineva care a avut nevoie sa mearga la comisia de expertiza a pensiei de invaliditate,mai repede cu cateva luni,fara ca sa solicite schimbarea gradului? Am citit in lege in cazul cand boala a avansat sau s-a insanatosit, dar nu e cazul meu, ci din cauza unor probleme familiale si medicale nu voi putea merge in luna stabilita,ci mai devreme cu 3 luni. Va rog macar pareri
Buna ziua ! Va propun lamurirea unui aspect din noua lege a pensiilor de invaliditate,in caz de boala profesionala incurabila(pneumoconioza)Intrebarea mea este: legiuitorul a clarificat care sunt bolile pt care comisia pune stampila de "nerevizuibil prin afectiune" ? sau a lasat la latitudinea comisiei,care, am constatat ca desi boala este declarata incurabila,cu urmari permanente,progresive,stabileste totusi prezentarea la revizuire la un an.In aceasta situatie sunt foarte multi pensionati de la mine,constructii,turnatorii.Va rog,supun discutiei acest aspect, si, va doresc sanatate.