avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters242203

Activitate ContSters242203

Eu sunt masterand pe loc bugetat, am intrat pentru ca nu s-au inscris doi dintre cei admisi la concurs anul acesta altfel eram pe locurile cu taxa. Cred ca trebuia sa te inscrii la secretariat dupa admitere ca sa fii masterand, altfel esti doar candidat admis.
Poate si la facultatea ta este tot la fel.

Uite ce scrie la Babes-Bolyai pe site, la Psihologie:
[ link extern ]

9. Confirmarea locului / depunerea cererilor de redistribuire.
Candidatul trebuie sa confirme personal locul ocupat prin concurs si/sau sa depuna cererea de redistribuire.

Pentru confirmarea locului, candidatul declarat admis, trebuie sa depuna un dosar cu urmatoarele acte:
xxxxxxxxxxxxxxxx

Si la 10 scrie
Daca un candidat admis pe locuri bugetate renunta la calitatea de student dobandita prin concurs sau nu confirma locul pana la termenul stabilit, locul ramas liber se ocupa in ordinea descrescatoare a mediilor astfel:
- cu unul dintre candidatii care a obtinut medie generala egala cu cea a ultimului candidat admis, cu aplicarea criteriilor de departajare stabilite de facultate,
- cu primul dintre candidatii aflati sub media celor admisi in regim bugetar,
- prin redistribuire in cadrul specializarii, in functie de optiunea exprimata in fisa de inscriere.

Du-te fara grija ca n-ai fost masterand, ai fost candidat admis.
Multumesc inca o data, sanatate multa va doresc!
Caz concret:

Pe o adeverinta de absolvire eliberata de o institutie de de invatamant superior scrie:

Se adevereste prin prezenta ca d-nul (d-na) ....... a absolvit Facultatea de..., specializarea ..., forma de invatamant..., durata de studii: ..., prmotia..., cu examen de licenta in sesiunea FEBRUARIE 2012 (sa zicem 2012, pentru a intelege mai usor) .
In conformitate cu HG nr. 890/20 august 2008, privind denumirile calificarilor si titlurile conferite absolventilor invatamantului universitar de licenta, publicata in MO al Romaniei, partea I, nr. 629/29 august 2008. a obtinut titlul de LICENTIAT IN ...

Data eliberarii adeverintei este 20 martie 2012.

Se poate inscrie, pe baza adeverintei completate astfel, absolventul la Agentia de Somaj? Este 1 martie ziua din care incep cele 60 de zile in care trebuie sa-si depuna dosarul?

Cred ca acesta este rostul precizarii (subliniata si de dvs.) din Normele metodologice:

În sensul legii, data absolvirii studiilor este data de întâi a lunii următoare celei înscrise în diplomă

Va multumesc.
In cazul Madalinei cred are relevanta data la care va primi adeverinta de absolvire, nu data care va fi inscrisa pe diploma pe care o s-o primeasca mult mai tarziu - asta o intereseaza, din cate mi-am dat seama.
Chiar daca dureaza o luna pana o va primi, se va incadra in intervalul de 60 de zile (de la sustinerea licentei) pe care le are la dispozitie pentru a se inscrie la Agentia de Somaj.
Pe adeverinte, din cate stiu, scrie doar luna absolvirii.

Deci data de 1 martie este inceputul perioadei de 60 de zile?
Daca am inteles gresit, imi cer scuze.

Nu este tarziu, in termen de maxim 60 de zile de la absolvire trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj.