avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua - depunere acte somaj absolvent facultate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua - depunere acte somaj absolvent facultate

am dat si eu acum pe 13 februarie licenta si am promovat-o mi-au spus de la facultate k intr-o luna imi elibereaza adeverinta este prea tarziu pentru a depunde actele pentru somaj
Cel mai recent răspuns: ContSters242203 , utilizator 10:31, 22 Februarie 2012
Pana obtineti adeverinta completati dosarul cu urmatoarele: act de identitate, act de nastere, dupa caz si de casatorie, adeverinta medicala, adeverinta/certificatul emis de organele financiare teritoriale din care sa rezulte ca nu realizati venituri, Declaratie pe proprie raspundere ca nu aveti loc de munca si Declaratia pe proprie raspundere ca nu urmati o forma de invatamant la data la care solicitati somajul.
In cazul dvs, actele necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj: sunt :
1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
4. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.
5. actul de absolvire a formei respective de invatamant, in original si in copie;
6. adeverinta eliberata de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, prin care se certifica data inregistrarii persoanei in evidentele proprii, in cazul in care persoana s-a inregistrat in vederea medierii pentru incadrare in munca la un furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditat sau notificat conform legii.

Nu este tarziu, in termen de maxim 60 de zile de la absolvire trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj.


Conform Normelor Metodologice la Legea 76/2002,
Art. 52 (3) În sensul legii, data absolvirii studiilor este data de întâi a lunii următoare celei înscrise în diplomă sau, după caz, în certificatul de studii eliberat de către instituţia de învăţământ de stat sau particular, autorizată ori acreditată în condiţiile legii, dacă în cuprinsul acestora nu se specifică, în mod expres, o anumită dată de absolvire.

In cazul Madalinei cred are relevanta data la care va primi adeverinta de absolvire, nu data care va fi inscrisa pe diploma pe care o s-o primeasca mult mai tarziu - asta o intereseaza, din cate mi-am dat seama.
Chiar daca dureaza o luna pana o va primi, se va incadra in intervalul de 60 de zile (de la sustinerea licentei) pe care le are la dispozitie pentru a se inscrie la Agentia de Somaj.
Pe adeverinte, din cate stiu, scrie doar luna absolvirii.

Deci data de 1 martie este inceputul perioadei de 60 de zile?
Daca am inteles gresit, imi cer scuze.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
ContSters242203, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj student parinte4all parinte4all cum pot beneficia de ajutorul de somaj daca am terminat facultatea de asistenti medicali din sibiu dar eu locuiesc in valcea ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu da_dy da_dy in ce conditii un absolvent de invatamant liceeal poate obtine ajutor de somaj si ce acte ii trebuiesc si unde trebuie sa se adreseze (vezi toată discuția)
Inscriere la somaj pentru absolvent fara licenta mirceas88 mirceas88 Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai atipica in sensul ca am absolvit cursurile Facultatii dar proiectul de licenta ( este vorba de facultatea de Arhitectura ... (vezi toată discuția)