" a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale "
Am transcris fraza de la litera a, alineat 2 , art 17 din legea 76/2002 revizuita. Nu gasesc nicaieri mentionarea celor 10 zile ulterioare celor 60 scurse de la absolvire.
Alte surse sustin ca inscrierea la AJOFM trebuie sa aiba loc in cele 60 zile ( deci pana ieri ) , dupa care iei de la ei o hartie care atesta ca nu ti-ai gasit de lucru si primesti indemnizatia.
De exemplu :
[ link extern ] /
Aici este problema mea, daca la AJOFM imi va accepta dosarul de inscriere ( acum , la 4-5 zile de la expirarea celor 60 ) sau pierd .....ceva.
Acel ceva ce mai contine in afara de ajutorul de somaj de 250 lei ? Pentru ca pe mine ma intereseaza cel mai tare asigurarea de sanatate, daca o pierd si pe aceea si ce pot face sa contribui in continuare la CAS.
Nu reusesc sa gasesc nicaieri ce se intampla cu tinerii absolventi ( cu / fara licenta ) care nu respecta aceste termene.