avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua - depunere acte somaj absolvent facultate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua - depunere acte somaj absolvent facultate

am dat si eu acum pe 13 februarie licenta si am promovat-o mi-au spus de la facultate k intr-o luna imi elibereaza adeverinta este prea tarziu pentru a depunde actele pentru somaj
Cel mai recent răspuns: ContSters242203 , utilizator 10:31, 22 Februarie 2012
Oricare ar fi situatia data luata in discutie va fi cea prevazuta de lege ...

Asadar, in adeverinta care tine loc de diploma trebuie sa contina si data absolvirii ... in caz contrar, data absolvirii studiilor este data de întâi a lunii următoare celei înscrise în diplomă sau, după caz, în certificatul de studii eliberat.

Caz concret:

Pe o adeverinta de absolvire eliberata de o institutie de de invatamant superior scrie:

Se adevereste prin prezenta ca d-nul (d-na) ....... a absolvit Facultatea de..., specializarea ..., forma de invatamant..., durata de studii: ..., prmotia..., cu examen de licenta in sesiunea FEBRUARIE 2012 (sa zicem 2012, pentru a intelege mai usor) .
In conformitate cu HG nr. 890/20 august 2008, privind denumirile calificarilor si titlurile conferite absolventilor invatamantului universitar de licenta, publicata in MO al Romaniei, partea I, nr. 629/29 august 2008. a obtinut titlul de LICENTIAT IN ...


Data eliberarii adeverintei este 20 martie 2012.

Se poate inscrie, pe baza adeverintei completate astfel, absolventul la Agentia de Somaj? Este 1 martie ziua din care incep cele 60 de zile in care trebuie sa-si depuna dosarul?

Cred ca acesta este rostul precizarii (subliniata si de dvs.) din Normele metodologice:


În sensul legii, data absolvirii studiilor este data de întâi a lunii următoare celei înscrise în diplomă


Va multumesc.
Ati inteles corect, data va fi 01.03.2012 ...cu toate ca data absolvirii facultatii nu coincide cu data examenului de licenta ... situatie in care nici data de 01.03.2012 nu ar fi corecta ...
Multumesc inca o data, sanatate multa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj student parinte4all parinte4all cum pot beneficia de ajutorul de somaj daca am terminat facultatea de asistenti medicali din sibiu dar eu locuiesc in valcea ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu da_dy da_dy in ce conditii un absolvent de invatamant liceeal poate obtine ajutor de somaj si ce acte ii trebuiesc si unde trebuie sa se adreseze (vezi toată discuția)
Inscriere la somaj pentru absolvent fara licenta mirceas88 mirceas88 Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai atipica in sensul ca am absolvit cursurile Facultatii dar proiectul de licenta ( este vorba de facultatea de Arhitectura ... (vezi toată discuția)