Multumesc de raspuns..foarte interesant, mi-a mai spus cineva, dar cum sa fac caci nu sunt inscris in spatiul virtual..iar ce nu se intelege este ca clientii nu sunt ai mei si nu am cum sa ii cunosc, sunt exclusiv ai hotului. Am identificat citiva dar cum sa fac sa aflu cum se pupa declaratiile? culmea ca dintre nenumaratii experti contabili locali, doar unul parca a amintit ca ar exista aceasta posibilitate, dar zicea ca trebuia bifat de contabila inca de la inceput si nu asa pe prcurs. Oricum, se pare ca astazi m-am decis sa merg pe o actiune penala, caci azi tocmai i-am desfacut contractul de munca, dupa o discutia mai directa in urma careia pur si simplu a plecat. I-am spus doar ca daca pleaca, nu se mai poate intoarce si va urma sa transez problema.. agonizez deja de 3 luni, fara nici un rezultat
Buna seara,
De acord, dar ce confirmari de sold sa cer daca clientii firmei nu au nici o legatura cu clientii lui, asa cum defapt niciuna dintre lucrarile intocmite de el, semnate in fals si incasate la negru, 80% fara acte ( iar cele cu acte nu am de unde sa le stiu beneficiarii), nu apartin firmei ..cu toate ca poarta antetul, dar sub semnatura mea, evident imitata. In rest daca exista calculator oricine poate falsifica orice, chiar si facturile fictive pe care acum ma gindesc sa le reconstitui, ca fata de fisc sa existe macar intentia de a corecta ceva. Problema este ca daca le inregistrez acum contabila nu vrea sa faca si rectificarile in declaratiiile din anii anteriori si atunci cred ca ar fi degeaba. Cu stima...
Fiind administrator am constatat de ceva timp ca angajatul care intocmeste documentatiile primare si care este desemnat si pentru emitere facturi, desfasoara o activitate paralela, incasand bani la negru, uzand de imitarea semnaturii mele, iar uneori si cu facturi si chitante, doar pentru a putea incasa banii, dar fara a le mai inregistra in Contabilitate. Nu stiu ce sa fac,..stiu ca e penal dar as dori totusi o solutie amiabila. Am discutat.. si am stabilit ca va trebui sa restituie prejudiciul ? din surse proprii, iar acum am inceput sa reconstitui primele facturi..sunt multe, unele vechi de 3-4ani, dar nu stiu daca/cum ar trebui sa fac?? ca sa ma pun cumva in legalitate macar fata de fisc, cu tva-ul si impozitul. Multumesc, Cu stima..
Multumesc,
..este logic ca va trebui incetat CIM-ul inainte de momentul depunerii dosarului, in a 60-a zi de nastere; dar vis a vis de statutul meu de asociat unic si implicit reprezentant legal la propria microintreprindere, voi putea sau nu semna si presta in continuare serviciile de rutina ale firmei? Dar eventuale dividende pe anul anterior..nu vor intra in conflict cu dreptul de a primi o pensie de acest tip? Cu stima..
Buna ziua,
..as reveni cu o intrebare: daca asa cum imi spuneati anterior, as cere iesire la pensie anticipata partiala la 60 ani/12ian.'17, care ar trebui sa fie termenul limita la care sa imi fac lichidarea ca angajat? si daca ulterior pensionarii anticipate, in cele 6luni care mai ramin pina la implinirea virstei necesare iesirii la limita de virsta, voi mai putea activa ca asociat unic si respectiv ca administrator, in firma pe care o detin si unde am fost angajat; totodata daca/cind voi mai putea incasa, daca va fi cazul, dividendele pe 2016. Multumesc anticipat, Cu stima...
Buna ziua,
As dori sa stiu daca ar fi posibila o noua finantare din fonduri nerambursabile, in conditiile in care in 2009 firma a mai beneficiat de o finantare similara, cu o rambursare de 70%, ca Microintreprindere. Mentionez ca intrunim toate conditiile cerute de noul Program de finantare, iar ca obiect, ar fi vorba de o completare a ceea ce s-a achizitionat, cu succes, in 2009. Cu stima.
buna ziua,
revin si multumesc pentru explicatii.
....abia acum cred ca am inteles ca anii de facultatea si armata nu se pun la calcul stagiu minim pentru pensii anticipate..si doar la calcul stagiu de cotizare pentru pensie la limita de virsta.
deci pentru anticipata partiala de care faceati pomenire in raspunsul d-voastra, imi trebuie totusi 43 de ani lucrati, din care 4,5ani ? ar rezulta din cei 9ani in gr i de munca..si fara a putea lua in considerare anii de facultate si armata.
o fi corect..? sau ma insel si ati avut dreptate ca as putea iesi si la pensie anticipata partial la 60ani?
multumesc, cu stima..
[Mesaj editat – Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca defapt cu 35ani si 10luni depasesc deja stagiul complet de cotizare iar daca la asta se mai poate adauga si facultatea/5ani cu armata/9luni, concluzie este ca, cu toate ca stagiul complet de cotizare(= acum cu 41 ani si 7luni) este depasit, pentru a iesi la pensie va trebui sa astept pina la 60 de ani si 6 luni cit este in cazul meu limita minima de virsta, adica inca 2ani si 4luni (cind stagiu de cotizare va fi de cca.44ani).
Cu stima si multumiri pentru ajutor v-as mai ruga doar sa-mi confirmati daca concluzia de mai sus e corecta.
Multumesc..,
dar la 60,5ani vor fi doar 33.5ani de cotizatie si imi vor lipsi 1,5ani pt stagiul complet. Sau se pot pune si anii de facultate+armata la stagiu de cotizare. Daca da, cum se iau in calcul la cotizare anii de facultate?.. 5ani sau doar cit au tinut efectiv cursurile, fara vacante