avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate gabriellaro

Activitate gabriellaro

Buna ziua,

1. Inteleg ca ar fi mai bine ca bunica sa imi doneze banii si apoi sa achizitionez apartamentul pe numele meu. Dar, daca inchei un contract de vanzare-cumparare pe numele meu, avand in vedere ca sunt casatorita, nu ar putea ridica pretentii asupra casei sotul meu, in cazul unui partaj?

2. Bunica nu vrea sa cumpere nici un teren. Pe langa banii cu care vrea sa imi cumpere apartament, mai este si proprietara unui teren, altul decat cel trecut pe numele mamei sub forma de mostenire.

Voi urma sfatul primit pe forum si voi consulta un avocat.

Va multumesc,

Gabriela
Răspuns la discuția Problema de drept civil
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte!

Am inteles cum sta treaba cu sotul.
In legatura cu sora insa, as vrea sa va mai intreb ce se intampla in situatia in care casa imi va fi data ca mostenire / donatie de catre bunici si nu de parinti. Este vorba de parintii mamei, care nu au alti copii in afara de mama, iar mama este de acord sa mi se cumpere aceasta casa acum. Problema in legatura cu sora mea este aceea ca desi are o anumita varsta nu s-a maturizat inca, motiv pentru care, in momentul de fata, parintii mei ar prefera sa lase partea ei de mostenire (care este ca valoare, chiar un pic mai mare decat ce mi se va da mie acum), direct copiilor ei. Banuiesc ca daca acest lucru nu se va putea cand va veni timpul, ii vor da tot ei. Prin urmare, are si ea partea ei, chiar daca nu o va primi acum.

Va multumesc inca o data pentru ajutor,

Gabriela
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste cea mai buna modalitate (mostenire, donatie etc) prin care parintii si bunicii mei pot cumpara o casa pe care sa mi-o lase mie fara ca sotul si sora mea sa aiba vreodata dreptul la ea. Ideea este ca ei ar vrea sa o cumpere pe numele meu de la bun inceput (chiar daca sunt casatorita) pentru a nu mai fi nevoie sa faca alte acte ulterior, dar vor in acelasi timp sa se asigure si de faptul ca sotul sau sora nu vor putea ridica ulterior pretentii.

Va multumesc anticipat!

Gabriela