buna ziua...ma aflu in proces de partaj cu fostul sot ...el a deschis procesul si am ajuns in faza in care trebuie sa platim taxa de timbru...ex-sotul meu doreste sa ne intelegem mai exact eu sa il despagubesc cu o suma de bani...nedorind sa platim taxa de timbru (mentionez ca propietatea este a mea prin act de van/cump dobandita inaintea casatoriei(pamantul) in timpul casat am ridicat cu acesta si bunicii mei o constructie care in mom de fata nu este terminata nu este trecuta pe rol din aceasta constr el doreste 80%..)
intrebarea mea este : - care este modalitatea prin care pot face aceasta intelegere cu siguranta ca nu va mai putea sa redeschida acest proces niciodata?
- sunt dispusa sa il despag numai sa scap si eu si fam mea de stresul tribunalului..
- el vrea sa retraga cerererea si apoi sa ne intelegem separat semanand un act la notar ..este legal?
-
am divortat in anul 2005 fara sa fac partajul cu ex...am o propietate dobandita inaintea casatoriei teren si casa prin act de vaz-cump cu uzufruct viager(de la bunicii mei care si locuiesc cu mine in casa)...dupa casatorie am construit o casa si un garaj pe aceasta propietate demoland-o pe cea veche (cu acordul bunicilor) cu ajutorul lor financiar..in mom de fata ex sotul m-a dat in judecata pt partaj(mai exact doreste 80% din tot)..el folosind garajul pe post de atelier auto si in prezent fara niciun act incheiat intre mine si el(tacit )...tin sa mentionez ca sotul meu nu a avut niciodat un loc de munk muncind numai la negru...credeti ca poate castiga propietatea in vreun fel??...va multumesc
buna ziua as dori sa intreb cum as putea afla situatia veniturilor mele in perioada 2000-2005 (de la Administratia Finantelor Publice sector 5 ) aceste imi sunt necesare la procesul de partaj pe care il am cu fostul sot ...sunand acolo mi s-a comunicat ca numai instanta poate solicita aceste date ... dar ca persoana fizic nu pot avea acces la aceste date ?....ce pot sa fac?