avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces partaj

am divortat in anul 2005 fara sa fac partajul cu ex...am o propietate dobandita inaintea casatoriei teren si casa prin act de vaz-cump cu uzufruct viager(de la bunicii mei care si locuiesc cu mine in casa)...dupa casatorie am construit o casa si un garaj pe aceasta propietate demoland-o pe cea veche (cu acordul bunicilor) cu ajutorul lor financiar..in mom de fata ex sotul m-a dat in judecata pt partaj(mai exact doreste 80% din tot)..el folosind garajul pe post de atelier auto si in prezent fara niciun act incheiat intre mine si el(tacit )...tin sa mentionez ca sotul meu nu a avut niciodat un loc de munk muncind numai la negru...credeti ca poate castiga propietatea in vreun fel??...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 16:17, 21 Februarie 2012
sotul poate obtine o cota doar din ceea ce ati dobandit in timpul casatoriei (casa) nu si din bunurile pe care le aveati anterior casatoriei.

sotul are dreptul la jumatate din ce s-a construit in timpul casniciei

dvs la cealalta jumatate + terenul , cu obligatia de a-i da drept de trecere prin terenul dvs , sotului, spre jumatatea lui de casa

Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
sau vi se atribuie dvs intreaga casa urmand sa platiti o sulta corespunzatoare fostului sot, sulta stabilita printr-o expertiza tehnica de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj rothmans rothmans Sunt casatorit de 14 ani, am 2 copii de 9 si 12 ani, sunt din Bucuresti. Casa si terenul le-am dobandit inainte de casatorie, prin act de ... (vezi toată discuția)
Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)
Intrebari valenting79 valenting79 In timpul casatoriei, s-a construit o locuinta pe terenul parintilor unuia dintre soti. Nu s-au intocmit acte de propietate pe numele celor doi tineri ... (vezi toată discuția)