avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate mt7x_murdok

Activitate mt7x_murdok

Răspuns la discuția Viza pentru cetatean chinez
Deci pana la urma se gaseste cineva cu un raspuns competent?

mt7x_murdok a scris:

Buna seara.

Ma numesc Madalin și am nevoie de cateva raspunsuri dacă este cu putință.

mai intai context:
La momentul actual domiciliez și am ocupația in Germania de aprox. 4 ani și as dori sa știu dacă este posibil sa pot depune o invitație de scurta sedere in Germania pentru o persoana din China, luand in considerare ca NU DETIN cetatenie Germana. și dacă acest lucru nu este posibil
--->
Doresc sa depun o invitație de scurta sedere in Romania (deoarece urmează sa fac o vacanta in viitor).
Ce documentație și demersuri ar trebui sa urmez?
Care este exact birocrația care implica aceasta invitație?

Va multumesc si o seara placuta.
Cu Stima Gica Madalin T.

P.S: Imi cer scuze dacă am postat in forumul greșit sau dacă formatul postului este inadecvat.

Buna seara.

Ma numesc Madalin și am nevoie de cateva raspunsuri dacă este cu putință.

mai intai context:
La momentul actual domiciliez și am ocupația in Germania de aprox. 4 ani și as dori sa știu dacă este posibil sa pot depune o invitație de scurta sedere in Germania pentru o persoana din China, luand in considerare ca NU DETIN cetatenie Germana. și dacă acest lucru nu este posibil
--->
Doresc sa depun o invitație de scurta sedere in Romania (deoarece urmează sa fac o vacanta in viitor).
Ce documentație și demersuri ar trebui sa urmez?
Care este exact birocrația care implica aceasta invitație?

Va multumesc si o seara placuta.
Cu Stima Gica Madalin T.

P.S: Imi cer scuze dacă am postat in forumul greșit sau dacă formatul postului este inadecvat.
Discuție Procura copii
Bună seara.

Mă numesc Madalin si am o neclaritate, va rog.

Mama copiilor mei locuiesc cu mine si sunt înregistrați (angemeldet) in Germania si acum dumneaei doreste sa se intoarca in Romania.

Îi trebuie procură? Am inteles ca se numeste "Vollmacht".
Şi dacă da, de unde aş putea să obțin una?
Trebuie tradusă în românește?
Ce document as avea nevoie?
Trebuie sa fie prezentă ea si copii pentru a obtine procura?

Va multumesc pentru timpul acordat, si o seara placuta.
Ok, dar asta ce inseamna?
Sa inteleg ca nu poate actiona in instanta, cu actiune judecatoreasca? Si sincer legile germane nu le cunosc deoarece la randul meu meu sunt stabilit de aprox. 3 ani in Germania (exceptand concediile in Romania) iar fosta mea sotie a decis sa isi faca viata aici in urma cu doar 2 saptamani...

Buna Seara.
Ma Numesc Madalin si daca ati putea sa ma ajutati in problema urmatoare ar fi superb:
Eu si fosta mea sotie ne-am despartit cam cu vreo 5 ani in urma dar cu vreo 2 ani inainte sa incheiem actele de divort, ea a avut o relatie cu un "specimen" din care a rezultat un copil care s-a nascut cu vreo 2 luni inainte ca divortul sa fie definitiv, prin urmare eu *legal* sunt tatal acelui copil.
Intre timp eu si fosta sotie ne-am impacat si ne-am reluat viata impreuna chiar daca inca nu suntem recăsătoriti, din pacate tatal biologic tipa si striga ca ne va obliga sa fac eu test de paternitate deoarece vrea ca acest copil sa ii poarte numele si sa fie trecut ca tatal biologic.
*DAR* eu consider acest copil ca pe copilul meu, pot spune ca ma consider tatal lui, luand in considerare mediul de trai pe care il are cu mine spre deosebire de cel al tatalui biologic.
Precizez ca eu si mama copilului locuim in Germania, si eu sub nici o forma nu sunt de acord cu testul de paternitate.
Nu Vreau Sa Fac Nici Un Test De Paternitate.
Intrebarea mea este:
Ma poate obliga prin vreo metoda legala sa fac testul de paternitate?

Va multumesc pentru timpul acordat si o seara cat mai placuta.
Discuție Buna ziua
Locuiesc in Germania de mai bine de un an si divortat in iunie 2017.
Cei doi copii au ramas la fosta sotie si amandoi am cazut de acord ca cei mici sa ramana la ea. Acum mama copiilor impreuna cu cei doi copii doresc sa vina sa locuiasca in germania la mine.
I-ar trebui vreo procura sau document ca sa poata iesi din tara sa vina >la mine<? Sau ar trebui sa-i fac "chemare" sau cum as putea simplifica cat mai mult cu putinta birocratia pana cand cei trei se afla in avion spre Germania?
Buna, doresc sa aflu mai multe despre CIC daca se poate:
Sotia mea a nascut in data de 16 feb. si astazi am scos certificatul de nastere al copilului dar ce ar trebui sa stiu pentru concediul respectiv, mentionez ca am mai mult de 12 luni de cand sunt angajat la o firma de paza cu carte de munca , din pacate sotia mea nu lucreaza ,deci ce documentatie si unde ar trebui sa depun actele necesare si cat dureaza CIC-ul (din ce am citit pe diferite site-uri concediul este de 2 ani si de 3 pentru copii cu handicap, mai citisem pe un site ca daca revin la servici inainte de implinirea a 2 ani de concediu, se ofera o anumita prima, e adevarat?) orice indicii informatii sau legislatie de care pot citi as fi foarte recunoscator
Va multumesc pentru timpul acordat