avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate macmac

Activitate macmac

Răspuns la discuția debransare Radet Bucuresti
Eu imi cer scuze, dar legislatia o cunosc si eu. Problema era daca putem gasi "o fisura" , asa cum stiu avocatii sa interpreteze legile(de aceea ne exprimam aici), in asa fel incat noi sa nu mai mergem cu capul inainte si sa ne supunem orbeste. Noi ca cetateni nu putem schimba nimic? Nu mai avem niciun drept? La asta ma refeream.
Inca o data, imi cer scuze fata de dumneavoastra!
Răspuns la discuția debransare Radet Bucuresti
domnule "adriantot"!
Dumneavoastra lucrati cumva la RADET? Ce treaba are omul care vrea sa-si monteze o centrala pe gaz in locuinta proprietate, cu RADET-ul?
Ce legatura are? RADET-ul n-are decat sa-si ia tevile din casa mea si sa se duca unde o vrea. Nu mai am nevoie de RADET. Nu-l mai vreau! Acest RADET sta cu forta in casa mea. Imi incalca dreptul de proprietate. Eu personal nu am niciun contract cu RADET-ul. Nici cu asociatia. Vreau ca RADET-ul sa plece din casa mea! Daca nu, sa-mi plateasca chirie pentru tevile care-mi trec prin casa mea. Intelegi?
In urma unui proces de uzucapiune, mamei mele i s-a transmis de catre avocat faptul ca a castigat prcesul si ca este proprietar al bunurilor revendicate(casa si gradina). Nu i s-a dat vreun exemplar al deciziei, dar cand a fost la Cartea Funciara, i s-a eliberat un extras-Foaie de proprietate/foaie de avere, in care sunt mentionate bunurile imobiliare (fara nr. top), fiind pe numele dansei.
Este suficient acest document pentru a dovedi respectiva proprietate si ce acte ar trebui constituite pentru ca bunurile respective sa poata fi transferate(vanzare, donatie, succesiune) catre un alt proprietar?
Va multumesc!
Răspuns la discuția debransare Radet Bucuresti
Referitor la "proiectul tehnic", am intrebat un "specialist" de la RADET sa-mi spuna pentru ce trebuie asa ceva. Mi s-a raspuns ca trebuie refacuta echilibrarea hidraulica a instalatiei, o data ce caloriferele mele nu vor mai face parte din instalatia lor. Atunci m-am enervat si i-am dat exemplul ca o sa plec in iarna asta de acasa si o sa-mi inchid caloriferele de la robinet si ca aceste calorifere ale mele nu vor mai fi in circuitul lor. Adica le "voi dezechilibra" instalatia lor [EDIT] Si pentru asta trebuie proiect tehnic?-am intrebat.
N-a mai zis nimic domnul "inginer" de la RADET, incercand sa o coteasca, ca asta e legea. Legea lor, facuta pentru ei. [EDIT].
Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii conducte si armaturi se termina la intrarea in scara. Atunci pentru ce trebuie la debransarea caloriferelor din locuinta mea sa:
- ma prezint la RADET pentru plata taxei de eliberare a avizului la proiect la ridicarea acestuia. Taxa de eliberare a avizului este de 59,34 lei, fără TVA, conform Hotărârii C.G.M.B. nr. 126 / 2008. Costurile efective de debranşare sunt în funcţie de numărul de etaje ale blocului şi de tipul de legături folosite pentru debranşări, variind între 47 şi 85 lei/calorifer, fără TVA.
Plata tarifului de avizare se va face in momentul depunerii documentaţiei. R.A.D.E.T. Bucureşti nu eliberează alte aprobări referitoare la executarea debranşărilor.
-sa platesc vreo 600 de lei pentru un "proiect tehnic", pentru ce?
-am flex si pot eu sa tai tevile si sa pun dop si sa le prezint comisiei asociatiei de locatari, sa vada ca nu mai sunt bransat la caldura.
-cine poate sa indrepte aceasta nedreptate si furt pe fata?