avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate uzucapiune

In urma unui proces de uzucapiune, mamei mele i s-a transmis de catre avocat faptul ca a castigat prcesul si ca este proprietar al bunurilor revendicate(casa si gradina). Nu i s-a dat vreun exemplar al deciziei, dar cand a fost la Cartea Funciara, i s-a eliberat un extras-Foaie de proprietate/foaie de avere, in care sunt mentionate bunurile imobiliare (fara nr. top), fiind pe numele dansei.
Este suficient acest document pentru a dovedi respectiva proprietate si ce acte ar trebui constituite pentru ca bunurile respective sa poata fi transferate(vanzare, donatie, succesiune) catre un alt proprietar?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
macmac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:52, 14 Martie 2012
Va trebuie neaparat un exemplar al hotararii judecatoresti ramase definitive si irevocabile prin care s-a admis actiune de uzucapiune. Il puteti obtine de la judecatoria unde s-a desfasurat procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra in posesia unui imobil castigat prin proces de uzucapiune? Alexandru Balea Alexandru Balea In anul 2004 s-a castigat un proces de uzucapiune si jonctiunea posesiei de reclamantii W/X/Y/Z unde s-a cerut cota de 1/4 pentru fiecare. La dosar s-a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Cladire cu teren cumparate prin licitatie stefimit stefimit Buna ziua . Am o problema si nu stiu cum sa-i dau de cap. In anul 2002 am cumparat un teren si o cladire, de la un AGROMEC , prin licitatie publica, prin ... (vezi toată discuția)