Buna ziua .
Am o problema si nu stiu cum sa-i dau de cap.
In anul 2002 am cumparat un teren si o cladire, de la un AGROMEC , prin licitatie publica, prin lichidator judecatoresc. La momentul respectiv s-a intocmit un proces verbal de licitatie si mi s-a taiat o factura impreuna cu chitantele de incasare a sumei licitate..Mentionez ca nu am facut contract Eu ,cumparator am achizitionat bunurile imobiliare pe persoana juridica. In anul 2006 AGROMECUL respectiv s-a dizolvat .Anul trecut s-au intocmit carti funciare in zona iar eu nu am putut inscrie imobilul in cartea funciara neavand contract cump.vanz.Am inaintat un prces la Judecatorie pentru recunoasterea dreptului de proprietate ,dar mi s-a respins pe motiv ca AGROMECUL s-a desfintat ,cat si lichidatorul judecatoresc. Ce se mai poate face? Va multumesc .
Una dintre solutii ar fi prescriptia achizitiva(uzucapiunea), pe 1895 Cod civil vechi, s-au implinit zece ani. Dar care a fost obiectul procesului? Ati mers si pe caile de atac?
Multumesc! Obiectul procesului a fost recunoasterea dreptului de proprietate prin hotarare judecatoreasca .S-a facut si recurs. Motivul respingerii cererii a fost ca parte chemata in judecata nu mai exista din 2006, intrand in lichidare .
Dar pentru solutia expusa de dumneavoastra , tot prin judecatorie? Si pe cine chem in instanta? Ar mai fi alta solutie ?,Daca nu cer prea mult.
Chemati in judecata persoana juridica in subordinea careia s-a aflat acest AGROMEC, presupun ca Ministerul Agriculturii, fiind singurul care ar putea sa conteste legalitatea transmiterii patrimoniului.
Proprietate uzucapiune
macmac
In urma unui proces de uzucapiune, mamei mele i s-a transmis de catre avocat faptul ca a castigat prcesul si ca este proprietar al bunurilor revendicate(casa ... (vezi toată discuția)