avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notare in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notare in cartea funciara

Buna ziua,

am intrat intr-o incurcatura pentru niste active cumparate la licitatie in 2004 ( cu contract de vanzare-cumparare) fara a le autentifica la notar. Acum am actiune in instanta si trebuie sa notez promisiunea de vanzare-cumparare in cartea funciara? o sa-mi accepte aceste lucru? Contractul (promisiunea) care s-a facut in 2004 nu a fost autentificata la notariat. Am nevoie de ajutorul vostru, daca ma poate ajuta cineva , ar fi foarte bine pentru mine!
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
nisara1, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 08:49, 14 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a pornit acțiune? Dvs? Puteti nota litigiul la cartea funciara. Sunt prea puține date pentru un răspuns.
Multumesc pentru interesul dvs, de a ma ajuta. Situatia este in felul urmator. In 2004 am cumparat prin licitatie un depozit cereale si terenul aferent prin ct. vanzare-cumparare fara a sti ca actul trebuie autentificat la notar.Vanzarea-cumpararea s-a facut intre doua societati, cu taote actele in regula (si PV de adjudecare, punere in posesie, documentele au data certa, am preluat activele, platesc eu impozite, am achitat prin banca banii conform ct. S-a facut licitatia .. In 2016 cand am vrut sa autentificam actul societatea vanzatoare (un agromec) intrase in faliment. Am inaintat actiune in paralel cu insolventa cu titlul "obligatia de a face" adica instanta sa determine lichidatorul judiciar sa mearga la notar sa semneze actul. Am obtinut certificate de grefa, am notat litigiul in CF. dar avocata mea spune ca pentru a indeplini conditiile unui articol (181) din legea insolventei trebuie neaparat ca promisiunea de vanzare din 2004 sa fie si ea notata in CF. Cei de la CF nu vor sa faca acest lucru, spunand ca promisiunea nu este autentificata. Si sunt innebunita de cap...nu stiu cum sa procedez sa-mi rezolv problema. mai menztionaz ca am intabulat de vanzator activele pe echeltuiala mea, in vederea autentificarii actului in 2016, nestiind ca Agromecul intrase in insolventa si de aici toata bataia de cap. Notarul nu a mai vrut sa -mi autentifice actul fara acordul lichidatorului judiciar. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
nisara1, utilizator
Calea este:în termen legal de la comunicarea începerii OCPI de respingere Formulați cerere de reexaminare. Dacă se respinge, va adresați instantei în termen legal cu plângere carte funciara.Chemați în garanție lichidatorul care a vândut fără autentificare.Văd ca aveți avocat, de ce o plătiți dacă tot aici cereți informații?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificare contract vanzare-cumparare pe firma, la notariat nisara1 nisara1 Buna ziua, in anul 2004 am cumparat cu act de vanzare-cumparare neautentificat la notar un teren, de la o societate. La facut licitatie, hoatarare AGA, s-a ... (vezi toată discuția)
Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract ... Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract de vînzare cumpăr (vezi toată discuția)
Notare acvc in cf Ramoon Ramoon Buna ziua, Vreau sa cumpar cu apartament prin Prima Casa. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu termen de finalizare 01.06.2012. Am dat 1000 Eur ... (vezi toată discuția)