in anul 2004 am cumparat cu act de vanzare-cumparare neautentificat la notar un teren, de la o societate. La facut licitatie, hoatarare AGA, s-a achitat c/v prin banca cf. contract, am preluat terenul , am achitat impozitele la primarie.
In 2016 cand am vrut sa autentific actul la notar si am facut toate demersurile necesare, d-na notar a constatat ca societatea este in insolventa si ca trebuie sa semneze lichidatorul judiciar.
Lichidatorul spune ca trebuie sa ceara acceptul creditorilor......Intrebare : daca eu am cumparat in 2004 si procedura de insolventa a inceput in mai 2016, mai poate sa-mi vanda inca odata terenul firma de la care am cumparat?
va rog frumos, daca aveti idee cum artrebui sa procedez, ajutati-ma cu un sfat!!
Intrebarea care se pune acum: ati facut intabularea terenului cumparta in 2004?
Pnetru intabularea unui imobil cumparat la licitatie nu are nevoie de autentificare notariala.
Faceti documentatia cadastrala pentru intabulare.
La Cartea funciara nu au vrut sa intabuleze pe baza Procesului-verbal de licitatie, in care se specifica ca am fost adjudecati. Atunci am inceput demersurile de autentificare la notariat.Am urmat astfel pasii ceruti de notar , intabuland terenul pe firma vanzatoare. Dupa intabulare ne-am prezentat la notar impreuna cu delegatul firmei vanzatoare. Atunci s-a vazut ca firma intrase in insolventa si notarul a refuzat autentificarea , spunand ca lichidatorul trebuie sa vina sa semneze.
Doar ca Lichidatorul vrea sa ceara acceptul creditorilor!!!