In anul 2006 am cumparat un teren si casa de la o societate aflata in Reorganizare Judiciara, va rog mult daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti ce documente trebuiesc puse la dosar pentru inscriere in cartea funciara, pe langa contractul de vanzare cumparare?
Am si un proces verbal incheiat de judecatorul sindic, trebuie si acesta sau alt document?
Multumesc mult
ART. 20 din L.7/1996 spune
(1) Dreptul de proprietate şi celelalte drepturi reale asupra unui imobil se vor înscrie în cartea funciară pe baza actului prin care s-au constituit ori s-au transmis în mod valabil.
Iar Legea 85/2006:
ART. 120
(1) Lichidatorul va incheia contracte de vanzare-cumparare; sumele realizate din vanzari vor fi depuse in contul prevazut la art. 4 alin. (2) si recipisele vor fi predate judecatorului-sindic.
(2) Dacă vânzarea activelor se va face prin licitaţie publică, procesul-verbal de adjudecare semnat de lichidatorul judiciar constituie titlu de proprietate. Când legea impune pentru transferul dreptului de proprietate forma autentică, contractele vor fi perfectate de notarul public pe baza procesului-verbal de licitaţie.