avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ACTE PENTRU CADASTRU SI INTABULARE -TEREN SI CASA ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ACTE PENTRU CADASTRU SI INTABULARE -TEREN SI CASA CUMPARATE DE LA O SOCIETATE IN REORGANIZARE JUDICIARA

In anul 2006 am cumparat un teren si casa de la o societate aflata in Reorganizare Judiciara, va rog mult daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti ce documente trebuiesc puse la dosar pentru inscriere in cartea funciara, pe langa contractul de vanzare cumparare?
Am si un proces verbal incheiat de judecatorul sindic, trebuie si acesta sau alt document?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 15:50, 19 Octombrie 2009
ART. 20 din L.7/1996 spune
(1) Dreptul de proprietate şi celelalte drepturi reale asupra unui imobil se vor înscrie în cartea funciară pe baza actului prin care s-au constituit ori s-au transmis în mod valabil.
Iar Legea 85/2006:
ART. 120
(1) Lichidatorul va incheia contracte de vanzare-cumparare; sumele realizate din vanzari vor fi depuse in contul prevazut la art. 4 alin. (2) si recipisele vor fi predate judecatorului-sindic.
(2) Dacă vânzarea activelor se va face prin licitaţie publică, procesul-verbal de adjudecare semnat de lichidatorul judiciar constituie titlu de proprietate. Când legea impune pentru transferul dreptului de proprietate forma autentică, contractele vor fi perfectate de notarul public pe baza procesului-verbal de licitaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil de catre o firma in insolventa mirceacomsa mirceacomsa Buna ziua, Ma aflu in situatia de a achiziona un bun de la o firma care este in insolventa. A fost numit un administrator judiciar, prin intermediul caruia ... (vezi toată discuția)
Achizitii bunuri de la o firma in faliment alexandrapetrescu alexandrapetrescu Buna ziua, Care este procedura cea mai simpla prin care pot cumpara bunurile fixe si mobile ale unei firme aflate in faliment? Multumesc (vezi toată discuția)
Act adjudecare licitatie bunuri imobile simonia80 simonia80 Buna ziua.Am achizitionat in 2008 o cladire in urma licitatiei organizate de un lichidator.Am castigat licitatia,am platit intreaga suma la care s-a adjudecat ... (vezi toată discuția)