avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate oanabaisan

Activitate oanabaisan

Răspuns la discuția mostenire
multumesc pentru raspuns! exista vreo modalitate(legala) de a amana cat mai mult prezentarea la notar ? daca ma prezint de ex in cele 6 luni dupa citare si restul succesorilor nu se prezinta ce se intampla cu acestia?
Discuție mostenire
situatia sta in felul urmator:tatal decedat cu trei copii dintre care 2 din prima casatorie si unul din a2 a.succesorii sunt sotia supravietuioaresi cei trei copii.in prima casatorie construieste o casa pe un teren dat de fostul cap.in prezent existand un titlu de proprietate pe numele tatalui.restul anexelor au fost construite in timpul celei de-a 2 casatorii precum si restul bunurilor din casa.as vrea sa stiu in procente cat primeste fiecare si care ar fi costurile la notar.
in cazul in care unul dintre succesori nu se prezinta la notar care sunt consecintele?
mostenitorii au dreptul de a ataca in instanta dr sotului mostenitor de abitatie ?
pp ca exista neintelegeri intre succesori,in caz de nemultumire fata de cota primita care ar fi pasii urmatori ?

Citeste mai mult: [ link extern ]
la dezbaterea unei mosteniri cu mai multi succesori este obligatorii sa se prezinte si 2 martori?daca da, cine trebuie sa ii aduca, care dintre parti?
Discuție bun comun?
o casa construita inainte de casaorie devine bun comun?daca da dupa cat timp?in cazul dezbaterii mostenirii cat ii revine sotului mostenitor?
Răspuns la discuția dezbatere mostenire
in cazul meu casa a fost construita inainte ca parintii mei sa se casatoreasca dar nu exista un titlu de proprietate iar terenul pe care este construita este revendicat de o alta persoana din afara familiei.fatii vitregi nu au dezbatut mostenirea dupa decesul mamei lor de acum 30 de ani.
Răspuns la discuția dezbatere mostenire
am mai cerut parerea uni notar care a spus ca sotia are 1/2 din mostenire iar restul se imparte la copii.cum e pana la urma ca nu mai inteleg nimic....s-a schimbat legea intre timp? daca sotul supravietuitor vine in concurs cu descendentii din prima casatorie a defunctului are aceeasi parte ca si acestia??
in cat timp de la deces se face succesiunea si ce costuri implica?
in caz de neprezentare la notar pt semnatura se pierde vreun drept al descendentului?
se poate ceda/vinde/dona partea mostenita?
in urma cu un an tatal meu a decedat.in urma am ramas 3 copii, eu si 2 din prima lui casatorie si mama(a 2 a sotie).dupa ce a decedat sotia lui s-a recasatorit cu mama mea si m-au avut pe mine .acum, fratii vitregi vor sa dezbata mostenirea.vreau sa stiu cat revine fiecaruia si daca trebuie sa contribuim la plata toti sau doar cel care face solicitarea la notar.in urma impartirii se face o masuratoare si fiecare isi ia partea?
Răspuns la discuția divort cu minor
asa ma gandeam si eu ms pt raspunsuri

astept in continuare raspunsuri .ar mai fi ceva ...care este cel mai rapid mod de a divorta in cazul meu?
suntem casatoriti de 4 luni si dorim sa divortam din diferite motive...problema este ca avem un copil de 2 luni.eu nu lucrez si nu beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului iar sotul lucreaza deci are un venit stabil.intrebarea mea este urmatoarea:cine va primi baietelul?:(