avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate Razvan2012

Activitate Razvan2012

Răspuns la discuția declaratie mincinoasa
Am primit urmatoarea solutie si nu stiu daca mai trebuie sa depun permisul: Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de petentul N. R. A., cu domiciliul în localitatea ............., jud. Bacău în contradictoriu cu intimata Inspectoratul de Poli?ie al Jude?ului Vrancea, cu sediul în mun. ........, jud. Vrancea . Modifică procesul-verbal contestat, seria ... nr. .... din data de 02.12.2012 în sensul înlocuirii sancţiunii amenzii aplicate pentru fapta constând în nerespectarea prevederilor 52 alin1 HG 1391/2006 cu sancţiunea avertismentului. În baza art. 7 din O.G. nr. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare îi atrage atenţia contravenientului asupra pericolului social al faptei săvârşite şi îi recomandă ca pe viitor să respecte dispoziţiile legale. Admite cererea formulată de martorul F. M. de decontare a cheltuielilor de transport ocazionate cu deplasarea de la Birlad la Foc?ani. Obligă petentul la plata către F. M. a sumei de 83,38 lei reprezentând cheltuieli de deplasare a martorului pentru administrarea probei testimoniale. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Executorie în ceea ce prive?te cheltuielile de deplasare ale martorului. Pronunţată în şedinţă publică, azi,18.09.2013.
Document: Hotarâre 3626/2013 18.09.2013
Răspuns la discuția declaratie mincinoasa
Probe care sa motiveze decizia pe care au luat-o, nu mai stiu cum a formulat catre grefiera...dupa asta la cateva zile am primit in posta declaratia politistului depusa la dosar si inca o hartie prin care spun ei ca contestatia mea e nefondata si roaga sa se judece inclusiv in conditiile art.223 alin.3 din codul de procedura civila, nu stiu ce mai inseamna si asta.
Răspuns la discuția declaratie mincinoasa
Pentru ca politia nu s-a prezentat la primele doua termene, judecatoarea a solicitat prezentarea de probe. Eu nu am observat atunci ca agentul a scris ca nu am permisul la mine pe procesul verbal, desi eu i-am dat permisul, iar el probabil ca sa evite hartogaria, mi l-a dat inapoi, sigur sunt amprente pe el.
Am o mare nelamurire. Pe data de 4 decembrie 2012, veneam de la Bucuresti la Bacau iar in localitatea Focsani, la un semafor pentru care se formase coloana de masini, autoturismul din fata mea s-a oprit desi pentru banda de mers inainte pe care eram, semaforul era verde, toti cei din spate au inceput sa claxoneze, iar cel din fata mea a realizat ca oprise gresit, s-a pus in miscare si eu am pornit dupa el, in timp ce am mai aruncat o privire asupra semaforului care mai avea o secunda de verde, cel din fata a mers incet si pana am trecut de intersectie semaforul s-a facut rosu, tirul din spatele meu a vrut sa porneasca in urma noastra dar a vazut in retrovizoare girofarul si a franat brusc. Masina politiei se afla undeva la cateva masini in spate de unde nu puteau sa vada nimic in intersectie si au spus ca am trecut pe rosu impreuna cu cel din fata mea. Le-am dat toate actele pe care mi le-au cerut si am mentionat pe procesul verbal ca am trecut pe culoarea verde, spunandu-i agentului ca voi contesta decizia lui. El a pus mana pe permis si de atunci eu nu l-am mai atins, e posibil sa existe amprenta agentului pe permis. Am contestat si la primele doua termene politia nu s-a prezentat, iar acum inainte de al 3-lea termen, am primit acasa o hartie cu o declaratie scrisa de acel agent dupa 4 luni de la eveniment, in care sustine mincinos ca el era fix in spatele masinii mele si ca eu claxonam, dupa care am pornit pe culoarea rosie si nu am vrut sa prezint permisul de conducere, permis pentu care as fi primit amenda daca nu l-as fi prezentat si pe care el mi l-a restituit impreuna cu o hartie prin care eram obligat sa il depun in 15 zile in orasul Bacau unde locuiesc. Chiar nu vreau sa renunt la dreptul de a conduce si consider ca nu am incalcat cu nimic legea. Daca era in spatele meu, dece nu trimite imaginea sau o dovada a celor intamplate si adauga ei la dosar o declaratie plina de minciuni? Nu stiu cum sa pun problema si ce sa fac... Va rog sa imi dati un sfat.

Cu respect,
Razvan Nastac
BicovStefan a scris:

Permisul dvs a fost anulat.
Puteti sa va prezentati la examen pentru redobandirea permisului peste 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii.


Stiu ca in unele cazuri se putea face o cerere prin care sa se scada din perioada interzicerii dreptului de a conduce. In cazul acesta exista o asemenea posibilitate?
Am fost acuzat de savârsirea infractiunii de refuz recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar instanta s-a pronuntat cu solutia: În temeiul art. 87 alin. 5 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 320 ind.1 Cod pr. penală şi cu apl. art. 74 lit. a Cod penal, în referire la art. 76 lit. d Cod penal, condamnă pe inculpatul ************************, la o pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei (faptă din 14.07.2010). In baza art. 71 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit. b din Codul penal. În baza art. 81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 2 luni calculat conform art. 82 Cod penal. În baza art. 71 alin.5 Cod penal suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata termenului de încercare. În baza art. 359 Cod pr. penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor care atrag revocarea suspendării condiţionate a pedepsei prevăzute de art. 83 Cod penal.
In cazul acesta cand voi primi permisul inapoi? Mentionez ca permisul a fost retinut la data savarsirii faptei fara a mi se da dreptul de a conduce pana la solutionare, pronuntarea fiind data dupa 1 an si 3 luni de la savarsirea faptei?
Nu am inteles foarte bine nici ce implica solutia pentru ca nu mi-a fost explicata de nimeni. Doresc foarte mult sa aflu cand voi avea inapoi permisul din motivul ca era sursa mea de venit.

Va multumesc anticipat din toata inima!