avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz recoltare probe biologice în vederea stabilirii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei - hotararea instantei - redobandirea permisului

Am fost acuzat de savârsirea infractiunii de refuz recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar instanta s-a pronuntat cu solutia: În temeiul art. 87 alin. 5 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 320 ind.1 Cod pr. penală şi cu apl. art. 74 lit. a Cod penal, în referire la art. 76 lit. d Cod penal, condamnă pe inculpatul ************************, la o pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei (faptă din 14.07.2010). In baza art. 71 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit. b din Codul penal. În baza art. 81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 2 luni calculat conform art. 82 Cod penal. În baza art. 71 alin.5 Cod penal suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata termenului de încercare. În baza art. 359 Cod pr. penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor care atrag revocarea suspendării condiţionate a pedepsei prevăzute de art. 83 Cod penal.
In cazul acesta cand voi primi permisul inapoi? Mentionez ca permisul a fost retinut la data savarsirii faptei fara a mi se da dreptul de a conduce pana la solutionare, pronuntarea fiind data dupa 1 an si 3 luni de la savarsirea faptei?
Nu am inteles foarte bine nici ce implica solutia pentru ca nu mi-a fost explicata de nimeni. Doresc foarte mult sa aflu cand voi avea inapoi permisul din motivul ca era sursa mea de venit.

Va multumesc anticipat din toata inima!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:21, 26 Februarie 2012
Permisul dvs a fost anulat.
Puteti sa va prezentati la examen pentru redobandirea permisului peste 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii.
BicovStefan a scris:

Permisul dvs a fost anulat.
Puteti sa va prezentati la examen pentru redobandirea permisului peste 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii.


Stiu ca in unele cazuri se putea face o cerere prin care sa se scada din perioada interzicerii dreptului de a conduce. In cazul acesta exista o asemenea posibilitate?
acolo era vorba de contraventie aici vorbim de infractiune.
Nu este posibila formularea unei astfel de cereri.
Faptul ca ati fost sofer profesionist trebuia sa va ganditi la savarsirea infractiunii.
La 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare mai aveti dreptul sa dati examen pentru redobandirea persmisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii pedepsei- anulare permis de conducere GeorgianaD GeorgianaD Buna ziua, va rog sa ma lamuriti ce inseamna aceasta suspendare a executarii pedepsei! 09/02/2011 Condamnare Solutie: Condamnă pe inculpatul D. G. pentru ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Interpretare solutie instanta! cand pot obtine un nou permis? kokolyko kokolyko Buna seara! In ianuarie anul acesta am fost prins conducand sub influenta alcoolului, am fost testat si a rezultat 0,44 in aer expirat. Am refuzat IML-ul, mi ... (vezi toată discuția)