Buna ziua!
Sunt in proces de divort. Locuim impreuna cu un minor intr-un apartament luat prin credit de mine inainte de casatorie si inca neachitat.Sotul are vreun drept asupra apartamentului?
Imi expira contractul de munca pe 28.02.2019. Angajatorul a zis k imi va elibera adeverintele si decizia abia dupa 12-15 zile. E legal asa tarziu? Imi trebuie la somaj in max 10 zile
Societatea mea "X" isi desfasoara activitatea(un mic magazin mixt) intr-un spatiu inchiriat prin contract de comodat incheiat la notar. Persoana fizica care detine spatiul din cladirea respectiva are incheiat contract de prestare servicii cu firma de salubrizare . Cei de la Politia Locala au impartit avertismente sa incheiem contract de salubrizare k astfel ne amendeaza.
INTREBARE: Sunt obligata si eu ca Societate sa inchei un alt contract de salubrizare?,deoarece cei de la primarie refuza sa-mi vizeze autorizatia de functionare fara acest contract.
De mentionat este faptul ca cei de la societatea de salubrizare respectiva REFUZA CATEGORIC sa negocieze tariful practicat pentru astfel de servicii .
Legislatie ceva referitoare la aceasta problema??
am angajat un absolvent cu conventie la AJOFM in anul 2012. Este in Concediu crestere copil de 1,5 ani. Intrebare: la data incheierii conventiei trebuia sa-l tin angajat 3 ani, insa acum trebuie tinut doar 1,5 ani. Se modifica si in cazul meu perioada de 3 ani la 1,5 ani?
am avut un proces pe granituire EU AVAND CALITATEA DE PARAT
1)-PRIMA INSTANTA a hotarat ca paratul sa-i acorde cheltuieli de judecata in valoare de 462 lei reclamantei, cu apel
2)-Apelul intentat de mine(parata): -se respinge ca nefondat si obliga la cheltuieli de judecata catre reclamanta in valoare de 1200 lei onorariu avocat . definitiva Intrebare: Trebuie sa platesc 462+1200 lei?, sau doar 1200 lei
hotarare judecatorie: stabileste linia de hotar conform variantei 2 din expertiza topografica, (din care a rezultat ca reclamanta are teren mai putin cu 8 mp iar eu am aceasi suprafata de teren ca la intabulare si din contractul de vanzare cumparare). Aceasta hotarare presupune reintregirea suprafetei reclamantei si diminuarea suprafetei mele din teren cu 8 mp, deci as avea o suprafata mai mica decat in intabulare si acte, dupa aceasta hotarare. E LEGAL ASA CEVA???