am angajat un absolvent cu conventie la AJOFM in anul 2012. Este in Concediu crestere copil de 1,5 ani. Intrebare: la data incheierii conventiei trebuia sa-l tin angajat 3 ani, insa acum trebuie tinut doar 1,5 ani. Se modifica si in cazul meu perioada de 3 ani la 1,5 ani?
1. Din Legea 250/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale:
Art. III
(1) Prevederile art. 83 alin. (1), art. 84 si art. 88 alin. (1) si (4) din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se aplica angajatorilor care, la data intrarii in vigoare a art. I pct. 46, 47 si 52 din prezenta lege, prin conventiile sau contractele incheiate cu agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti, aflate in derulare la aceasta data, au obligatia de a respecta alte termene decat cele prevazute la punctele respective.
...
2. Din cele de mai sus eu inteleg ca se respecta termenele prevazute initial in conventie.
3. Pentru un rasouns oficial adresati-va ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro