avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate dianaeco

Activitate dianaeco

dupa cum stiti cererile de incuviintare a executarii silite sunt date in camera de consiliu fara citarea partilor....deci fara ca cel prejudiciat sa poata invoca autoritatea de lucru judecat .
intrebarea era daca o hotarare de incuviintare a executarii silite data fara cale de atac este o hotarare definitiva (in consecinta este revizuibila)?
probabil nu m-am facut bine inteles.este vorba despre doua hotarari potrivnice in doua dosare de incuviintarea executarii silite ,intre aceleasi parti ,acelasi titlu executoriu (practic e vorba si de autoritate de lucru judecat).a doua hotarare ,cea potrivnica celei din primul dosar,este o hotarare definitiva,deci supusa revizuirii ? mai clar nu pot sa ma exprim :)
o incheiere prin care se incuviinteaza executarea silita in baza unui titlu executoriu (hotarare judecatoreasca),fara cale de atac,este o hotarare definitiva si poate fi revizuita pentru hotarari potrivnice? exista un dosar precedent intre aceleasi parti ,acelasi obiect,acelasi titlu executoriu dar cu incheiere de respingere a incuviintarii executarii silite.
Am sesizat Parchetul (denunt) pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese de catre administratorul firmei la care am lucrat acum niste ani prin angajarea fiicei sale in cadrul societatii,CIM-ul fiind semnat de catre cei doi,tata si fiica.Firma respectiva este un SRL care presteaza un serviciu public de alimentare cu apa si canalizare,asociatul unic fiind Consiliul local.Parerea mea a fost ca domnul administrator este functionar public in sens penal.Parchetul a dat NUP cu drept de plangere.Intrebarea mea este ce drept mi-a fost vatamat sau ce interes legitim imi da posibilitatea de a face plangere impotriva rezolutiei Parchetului ? Mentionez un aspect care poate fi important : am depus la firma respectiva o cerere de angajare pe postul pe care a fost "instalata " fiica sefului si am solicitat comunicarea altor posibile locuri vacante.Raspunsul a fost negativ si nici locuri vacante nu erau.Prin savarsirea infractiunii de conflict de interese la angajarea fiicei ,CIM -ul acesteia devine nul si deci postul ar fi fost vacant cu posibilitatea de a fi fost chiar eu angajata.