avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita hotarare definitiva
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita hotarare definitiva

o incheiere prin care se incuviinteaza executarea silita in baza unui titlu executoriu (hotarare judecatoreasca),fara cale de atac,este o hotarare definitiva si poate fi revizuita pentru hotarari potrivnice? exista un dosar precedent intre aceleasi parti ,acelasi obiect,acelasi titlu executoriu dar cu incheiere de respingere a incuviintarii executarii silite.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
dianaeco, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:52, 23 Mai 2012
Executarea silita poate fi demarata numai in situatia existentei unei hotarari ramasa definitiva si irevocabila
probabil nu m-am facut bine inteles.este vorba despre doua hotarari potrivnice in doua dosare de incuviintarea executarii silite ,intre aceleasi parti ,acelasi titlu executoriu (practic e vorba si de autoritate de lucru judecat).a doua hotarare ,cea potrivnica celei din primul dosar,este o hotarare definitiva,deci supusa revizuirii ? mai clar nu pot sa ma exprim :)
Teoretic hotararea definitiva este supusa revizuirii
Practic nu ati precizat concret,daca exista o hotarare initiala a instantei de judecata de respingere a executarii silite,si invocati autoritatea de lucru judecat,cum instanta de judecata a admis cea de a doua actiune si a pronuntat a doua hotarare de incuviintare a executarii silite ??
dupa cum stiti cererile de incuviintare a executarii silite sunt date in camera de consiliu fara citarea partilor....deci fara ca cel prejudiciat sa poata invoca autoritatea de lucru judecat .
intrebarea era daca o hotarare de incuviintare a executarii silite data fara cale de atac este o hotarare definitiva (in consecinta este revizuibila)?
Incuviintarea executarii silite se da in procedura necontencioasa, asadar pot fi facute 5000 de astfel de noi cereri deoarece in procedura gratioasa nu se poate retine autoritatea de lucru judecat. Incuviintarea executarii silite se da fara cale de atac, asadat nu este revizuibila, dar se poate face oricand o noua cerere de incuviintare daca prima/primele sunt respinse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea executarii silite florindbro florindbro Este admisibila cererea de revizuire in baza art.322 pct.5 C.p.c. impotriva incheierii data de judecatorie privind admiterea incuviintarii executarii silite? (vezi toată discuția)
Mai exista cale de atac dupa o decizie a inaltei curti de casatie si justitie? Robert Marian Robert Marian Stimati colegi, Ma judec cu Ministerul Apararii privind cheltuielile privind scolarizarea mea. Am fost la Inalta Curte de Casatie si Justitie si mi-am ... (vezi toată discuția)
Executorul a introdus doua actiuni pe acelasi dosar judecat!! Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Va rog frumos o mina de ajutor. O firma de recuperare de credite incearca de ceva vreme sa ma execute silit (un apartament). La judecatorie li ... (vezi toată discuția)