Va rog frumos o mina de ajutor.
O firma de recuperare de credite incearca de ceva vreme sa ma execute silit (un apartament). La judecatorie li s-a respins actiunea in cele doua dosare de credit - doua complete diferite, si li s-a dat dreptul la recurs. Recurs pe care nu l-au facut inca pentru ca judecatorii nu au transcris solutia desi a fost data in aprilie 2012. Ce s-au gindit ei atunci? Sa mai depuna odata cererile de incuviintare a executarii silite, pe aceleasi dosare de credit. Si, au depus la alte complete, la aceeasi judecatorie. Habar nu am avut si nu am putut depune acte la dosar in aparare, nu a aparut nici un termen pe portalul instantelor si de data asta li s-a incuviintat executarea silita, respinsa acum 2 luni de aceeasi judecatorie.
Eu nu cred ca asa ceva este normal si permis. In acest stil putem face procese non stop, daca nu ne convine solutia. Ce pot sa fac?
Multumesc.
Da, desigur insa... se plateste cautiune si la mine e o suma imeeensaaaa daca aceasta cautiune este 10% din creanta! Altceva nu se poate face? E permis sa ai doua dosare pe aceeasi tema? Nu sunt de meserie dar zau daca mi se pare normal. Multumesc.
Doamna,
Nu puteti ataca incheiarea de incuviintare a executarii silite. Chiar daca a fost respinsa o cerere de incuviintare, se mai pot face alte 1000 in baza aceluias titlu executor, deoarece acestea se judeca in procedura necontencioasa, gratioasa si nu se poate retine autoritatea de lucru judecat.
Prin urmare, este corect si legal ceea ce s-a intamplat.
Am inteles, multumesc. La prima cerere de incuviintare insa nu s-au epuizat toate caile de atac, nici nu s-a redactat hotarirea, puteau face recurs insa au ales sa mai depuna odata aceeasi actiune, e corect ce au facut ca au depus din nou pentru un dosar la care nu s-au epuizat toate caile de atac? In afara de contestatia la executare, eu ce mai pot face? Cautiunea aceea e foarte mare.
Puteti solicita scutirea/reducerea cautiunii. Pe de alta parte, da, este posibil ca cererea de incuviintare a executarii silite sa fie formulata de mai multe ori.