avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul a introdus doua actiuni pe acelasi dosar ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul a introdus doua actiuni pe acelasi dosar judecat!!

Buna ziua,

Va rog frumos o mina de ajutor.
O firma de recuperare de credite incearca de ceva vreme sa ma execute silit (un apartament). La judecatorie li s-a respins actiunea in cele doua dosare de credit - doua complete diferite, si li s-a dat dreptul la recurs. Recurs pe care nu l-au facut inca pentru ca judecatorii nu au transcris solutia desi a fost data in aprilie 2012. Ce s-au gindit ei atunci? Sa mai depuna odata cererile de incuviintare a executarii silite, pe aceleasi dosare de credit. Si, au depus la alte complete, la aceeasi judecatorie. Habar nu am avut si nu am putut depune acte la dosar in aparare, nu a aparut nici un termen pe portalul instantelor si de data asta li s-a incuviintat executarea silita, respinsa acum 2 luni de aceeasi judecatorie.
Eu nu cred ca asa ceva este normal si permis. In acest stil putem face procese non stop, daca nu ne convine solutia. Ce pot sa fac?
Multumesc.
Pai de ce se invoca litispendenta? Tocmai pentru a se evita solutionarea repetata a unor litigii , litispendenta anticipand practic asupra lucrului judecat. Dar prev.art. 377 cpp arata clar ca incheierile pronuntate in proc. necontencioasa nu au putere de lucru judecat. Asa incat nici-o exceptie de litispendenta nu poate fi primita tocmai pentru acest motiv.
Doamna Irina, am cautat art. 377 in codul de procedura penala si nu se refera la asta, poate e altceva? Ce mi-ati citat este ceea ce cautam, prevederea prin care nu am dreptul la aparare si citare, mai dati-mi odata va rog codul si articolul ca asta de care spuneti este cu dreptul la cuvint al inculpatului si nu e cazul.

Multumesc tuturor.
Asa cum am afirmat, nu sunt jurista insa sa stiti ca legea asta nu e buna. In cazul meu s-au pronuntat fara a-mi da posibilitatea de a ma apara, actele creditorului nu au fost in regula insa instanta nu a stat sa socoteasca iar marea nedreptate facuta mie incepe cu banca care a cesionat ilegal creditul meu si continua cu acesti recuperatori, ambii amendati de OPC pentru aceasta cauza. Ca sa fie bomboana de pe tort, mai vine si judecatorul care decide fara a-mi da ocazia de a ma apara. Ah, ocazie pe 10.000 de euro de care trebuie sa fac rost daca vreau sa scap, mersi de asa ocazie. Asta e justitie, dupa dumneavoastra? Dupa mine e o mare nedreptate sa se judece fara citarea mea si sa nu mi se dea decit pe bani sansa de a ma apara ca sa-mi pastrez locuinta. Situatie in care am ajuns tot datorita unor abuzuri ale bancii, deci o mare porcarie! Ca multe altele in Romania!
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Dana Marin, utilizator
Scz, este vb de cpc nu cpp!!!
Doamna, in executarea silita se fac aparari doar in cadrul unei contestatii la executare, singurul cadru in care se poate discuta in contradictoriu! In procedura necontencioasa, cel putin la fond ca sa zic asa, nu sunteti citata, nu se discuta nimic in cotradictoriu, instanta analizand doar existenta unui titlu executoriu, cererea executorului si a creditorului, competenta si taxa de timbru. Cam atat.
Da, asta am inteles, eu comentam ce e in neregula rau cu aceasta lege care nu permite apararea. Cum ziceam, aparare mea costa cel putin 10.000 de euro pe care poate i-as fi scutit daca as fi avut dreptul la aparare in prima faza. Vi se pare corecta aceasta lege? Mie mi se pare pe deplin abuziva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contesatatie la executare vas1955 vas1955 Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea executarii silite florindbro florindbro Este admisibila cererea de revizuire in baza art.322 pct.5 C.p.c. impotriva incheierii data de judecatorie privind admiterea incuviintarii executarii silite? (vezi toată discuția)
O incuvintare a executarii silite de catre judecatorie, fara ... ranedo ranedo O incuvintare a executarii silite de catre Judecatorie, fara cale de atac, emisa in 31.Ianuarie, mai poate fi contestata de debitor, care a facut o cerere de ... (vezi toată discuția)