avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul a introdus doua actiuni pe acelasi dosar ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul a introdus doua actiuni pe acelasi dosar judecat!!

Buna ziua,

Va rog frumos o mina de ajutor.
O firma de recuperare de credite incearca de ceva vreme sa ma execute silit (un apartament). La judecatorie li s-a respins actiunea in cele doua dosare de credit - doua complete diferite, si li s-a dat dreptul la recurs. Recurs pe care nu l-au facut inca pentru ca judecatorii nu au transcris solutia desi a fost data in aprilie 2012. Ce s-au gindit ei atunci? Sa mai depuna odata cererile de incuviintare a executarii silite, pe aceleasi dosare de credit. Si, au depus la alte complete, la aceeasi judecatorie. Habar nu am avut si nu am putut depune acte la dosar in aparare, nu a aparut nici un termen pe portalul instantelor si de data asta li s-a incuviintat executarea silita, respinsa acum 2 luni de aceeasi judecatorie.
Eu nu cred ca asa ceva este normal si permis. In acest stil putem face procese non stop, daca nu ne convine solutia. Ce pot sa fac?
Multumesc.
Nu, judecarea contestatiei nu suspenda executarea. Insa, executarea nu se face pocnind din degete, dureaza cateva luni pana cand se ajunge la etapa care arde, respectiv vanzarea la licitatie a imobilului. De aceea va repet, in aceste cateva luni folositi toate caile de atac posibile.

Asta daca nu cumva preferati sa stati in strada pana cand intoarceti executarea.
Hahahah, m-ati facut sa rid, multumesc.
Ma mut la cort, macar acolo nu mai am interlopi de vecini ci doar cainii maidanezi si boschetarii, nu poate fi chiar asa de rau.... aer curat... iarba verde... fara net, fara stres...
Problema majora e: unde imi pun cortul?
Domnule avocat,
Pe rand, "un exemplu de incheiere care se judeca fara citarea partilor si care se da in materie contencioasa" nu inseamna ca procedura necontencioasa exista doar atunci cand nu se citeaza partile.

Domnule - eu am zis ca e materie necontencioasa atunci cand nu se citeaza partile. Care-i logica afirmatiei dvs de mai sus, in contextul discutiei noastre? Eu am zis ca e procedura necontencioasa daca se judeca fara citarea partilor, nu invers.

Litispendenta inseamna sa nu ai aceeasi cauza, obiect si parte in 2 sau mai multe dosare. Cat timp prima cerere de incuviintare nu a ramas irevocabila, prin nerecurare sau respingerea recursului avem litispendenta. Asta e interesul celui care a pus intrebarea, asta trebuie sa sustina, intelegeti?

Cred ca nu stiti ce este aceea litispendenta. O prima conditie, esentiala, este ca acele cauze sa se judeca in acelasi timp,. Asadar, daca una dintre cauze e solutionata definitiv/irevocabil , nu mai avem litispendenta.In plus, trebuie sa fie doua instante diferite, aici instanta este aceeasi. Nota 3 dle avocat. in niciun caz nu poti motiva o cale de atac pe litispendenta deoarece exceptia se ridica doar in fata instantei de fond. Si un student de anul III stie asta.Continuati sa studiati...


PS. Poate nu ar fi rau sa mai lasati jurisprudenta si doctrina si sa va uitati mai des pe izvorul de drept, pentru ca daca sunt curios cum ar reactiona judecatorul daca va duceti dvs. in sala si ii spuneti la termen ca nu poate pronunta o incheiere (asa cum ati formulat dvs) fara citarea partilor intr-un dosar oarecare. Nu de alta, dar citarea partilor intr-un proces se face daca nu au termen in cunostinta si alte situatii limitativ si expres prevazute de lege; altfel, se pronunta (sau se judeca cum ati spus dvs) la incheieri fara citarea partilor cate stele sunt pe cer.


Domnule, eu cred ca sunteti nervos si v-ati pierdut concentrarea. Eu vorbeam punctual de incheierea de admitere a incuviintari executarii silite. Nu am afirmat niciodata ceea ce balbaiti dvs. acolo. Lasati retorica ieftina si concentrati-va pe studiu. Succes!

Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
ContSters214341, utilizator
Of, nu va certati...
Instantele care au pronuntat hotaririle au fost diferite. Au urmarit, cind au introdus din nou actiunea, sa nu nimereasca acelasi complet, dibaci oamenii.
Si ce ma intriga cel mai tare e de ce nu a aparut termenul de judecata pe portalul instantelor, a aparut dintr-o data solutia.
Doamna, Instanta inseamna judecatoria nu completul de judecata. Nu este adevarat ca ambele incheieri sunt date de aceeasi judecatorie? Oricum, si daca sunt diferite nu aveti cum sa invocati exceptia de litispendenta acum, asa cum, in mod ciudat de gresit va sfatuieste acel domn.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Contesatatie la executare vas1955 vas1955 Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea executarii silite florindbro florindbro Este admisibila cererea de revizuire in baza art.322 pct.5 C.p.c. impotriva incheierii data de judecatorie privind admiterea incuviintarii executarii silite? (vezi toată discuția)
O incuvintare a executarii silite de catre judecatorie, fara ... ranedo ranedo O incuvintare a executarii silite de catre Judecatorie, fara cale de atac, emisa in 31.Ianuarie, mai poate fi contestata de debitor, care a facut o cerere de ... (vezi toată discuția)