Domnule avocat,
Pe rand, "un exemplu de incheiere care se judeca fara citarea partilor si care se da in materie contencioasa" nu inseamna ca procedura necontencioasa exista doar atunci cand nu se citeaza partile.
Domnule - eu am zis ca e materie necontencioasa atunci cand nu se citeaza partile. Care-i logica afirmatiei dvs de mai sus, in contextul discutiei noastre? Eu am zis ca e procedura necontencioasa daca se judeca fara citarea partilor, nu invers.
Litispendenta inseamna sa nu ai aceeasi cauza, obiect si parte in 2 sau mai multe dosare. Cat timp prima cerere de incuviintare nu a ramas irevocabila, prin nerecurare sau respingerea recursului avem litispendenta. Asta e interesul celui care a pus intrebarea, asta trebuie sa sustina, intelegeti?
Cred ca nu stiti ce este aceea litispendenta. O prima conditie, esentiala, este ca acele cauze sa se judeca in acelasi timp,. Asadar, daca una dintre cauze e solutionata definitiv/irevocabil , nu mai avem litispendenta.In plus, trebuie sa fie doua instante diferite, aici instanta este aceeasi. Nota 3 dle avocat. in niciun caz nu poti motiva o cale de atac pe litispendenta deoarece exceptia se ridica doar in fata instantei de fond. Si un student de anul III stie asta.Continuati sa studiati...
PS. Poate nu ar fi rau sa mai lasati jurisprudenta si doctrina si sa va uitati mai des pe izvorul de drept, pentru ca daca sunt curios cum ar reactiona judecatorul daca va duceti dvs. in sala si ii spuneti la termen ca nu poate pronunta o incheiere (asa cum ati formulat dvs) fara citarea partilor intr-un dosar oarecare. Nu de alta, dar citarea partilor intr-un proces se face daca nu au termen in cunostinta si alte situatii limitativ si expres prevazute de lege; altfel, se pronunta (sau se judeca cum ati spus dvs) la incheieri fara citarea partilor cate stele sunt pe cer.
Domnule, eu cred ca sunteti nervos si v-ati pierdut concentrarea. Eu vorbeam punctual de incheierea de admitere a incuviintari executarii silite. Nu am afirmat niciodata ceea ce balbaiti dvs. acolo. Lasati retorica ieftina si concentrati-va pe studiu. Succes!