avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul a introdus doua actiuni pe acelasi dosar ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul a introdus doua actiuni pe acelasi dosar judecat!!

Buna ziua,

Va rog frumos o mina de ajutor.
O firma de recuperare de credite incearca de ceva vreme sa ma execute silit (un apartament). La judecatorie li s-a respins actiunea in cele doua dosare de credit - doua complete diferite, si li s-a dat dreptul la recurs. Recurs pe care nu l-au facut inca pentru ca judecatorii nu au transcris solutia desi a fost data in aprilie 2012. Ce s-au gindit ei atunci? Sa mai depuna odata cererile de incuviintare a executarii silite, pe aceleasi dosare de credit. Si, au depus la alte complete, la aceeasi judecatorie. Habar nu am avut si nu am putut depune acte la dosar in aparare, nu a aparut nici un termen pe portalul instantelor si de data asta li s-a incuviintat executarea silita, respinsa acum 2 luni de aceeasi judecatorie.
Eu nu cred ca asa ceva este normal si permis. In acest stil putem face procese non stop, daca nu ne convine solutia. Ce pot sa fac?
Multumesc.
Multumesc. De cite ori, la nesfirsit? Cum se va incheia? Nu exista ca in alte procese ultima instanta care sa dea o decizie definitiva? Ma vor hartui pina o instanta le va admite? E normal asta? Pina la urma o instanta le va admite.
Va multumesc. Problema este ca creditorul nu are drept legal asupra creantei si ANPC a amendat creditorul initial cu care sunt in litigiu pentru a prelua creditele de la firma de recuperare unde a cesionat ilegal. Cind s-a incuviintat executarea, instanta nu a avut cunostinta de acestea si de aceea li s-a admis. Este imposibil sa ma hartuiasca la nesfirsit fara drept, trebuie ca exista o cale prin care sa li se bage la cap ca nu au drept asupra mea, nu am nici o treaba eu cu ei.
Ca sa inteleg mai bine, daca sunteti amabili sa-mi spuneti: li se respinge sa zicem aceasta excutare, peste citeva zile pun alta cerere si tot asa? Nu exista posibilitatea sa se respinga definitiv? Se vor judeca la aceeasi judecatorie, judecatorii vor vedea aceleasi acte pe care au dat aceeasi solutie. Nu pricep nimic.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
Dana Marin, utilizator
Daca li se admite cererea, faceti contestatie la executare. Se pare ca aveti motive suficiente pentru a avea mari sanse de castig. Va permiteti sa luati un avocat, eventual sa il platiti doar cu onorariu de succes. Singura cale sa stopati ar fi o contestatie la executare. Daca se admite si se desfiinteaza contractul lor de cesiune, atunci nu vor mai avea dreptul sa faca alte cereri de incuviintare.
Multumesc frumos.
Contractul de cesiune poate fi desfiintat cum, prin procesul pornit de mine cu banca doar? Acesta poate dura ani de zile...Sunt ingrijorata de stresul in care voi trai (plus banii multi pe cautiuni) pina se va lamuri treaba.
Buna ziua din nou,

Am citit si eu codul civil referitor la executarea silita. Nu am gasit paragraful in care sa spuna ca odata ce nu au fost epuizate caile de atac oferite de instanta de fond, un excutor poate introduce in paralele aceeasi cerere de incepere a executarii silite.
Nu au asteptat recursul, au introdus pur si simplu o alta actiune. Va rog frumos, indicati-mi si mie unde sa citesc despre acest drept al lor de a introduce in paralel o alta actiune, fara a face recurs la prima. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contesatatie la executare vas1955 vas1955 Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea executarii silite florindbro florindbro Este admisibila cererea de revizuire in baza art.322 pct.5 C.p.c. impotriva incheierii data de judecatorie privind admiterea incuviintarii executarii silite? (vezi toată discuția)
O incuvintare a executarii silite de catre judecatorie, fara ... ranedo ranedo O incuvintare a executarii silite de catre Judecatorie, fara cale de atac, emisa in 31.Ianuarie, mai poate fi contestata de debitor, care a facut o cerere de ... (vezi toată discuția)