Va rog frumos o mina de ajutor.
O firma de recuperare de credite incearca de ceva vreme sa ma execute silit (un apartament). La judecatorie li s-a respins actiunea in cele doua dosare de credit - doua complete diferite, si li s-a dat dreptul la recurs. Recurs pe care nu l-au facut inca pentru ca judecatorii nu au transcris solutia desi a fost data in aprilie 2012. Ce s-au gindit ei atunci? Sa mai depuna odata cererile de incuviintare a executarii silite, pe aceleasi dosare de credit. Si, au depus la alte complete, la aceeasi judecatorie. Habar nu am avut si nu am putut depune acte la dosar in aparare, nu a aparut nici un termen pe portalul instantelor si de data asta li s-a incuviintat executarea silita, respinsa acum 2 luni de aceeasi judecatorie.
Eu nu cred ca asa ceva este normal si permis. In acest stil putem face procese non stop, daca nu ne convine solutia. Ce pot sa fac?
Multumesc.
Important e modul in care dumneavoastra puteti sa contestati hotararea instantei. Fiind irevocabila, singurele posibilitati ar fi contestatie in anulare sau revizuire.
Puteti sa faceti contestatie in anulare pentru ca instanta nu a invocat din oficiu exceptia de litispendenta.
In ceea ce priveste revizuirea, puteti sa o solicitati pentru ca inscrisurile au fost retinute de partea adversa (pct. 5) si pentru ca exista hotarari diferite (pct. 7).
Va multumesc foarte mult. Voi lua legatura cu dvs. Exista un termen in care se poate face asta? Instanta s-a pronuntat in favoarea lor in data de 14 iunie 2012. Pe portalul instantelor nu a fost deloc publicat inainte nici un termen, de aceea eu nu am putut sa depun actele pe care le-am depus la primele instante. E normal sa nu se publice termenul de judecata? Nu solutia, asta inteleg ca s-a dat mai tirziu insa nici macar nu au aparut ca fiind introduse actiunile si au depus in 25 mai 2012. Ceva e necurat la mijloc. Probabil ca s-au prins ca am avut sansa prima data sa ma apar si acum au aranjat sa nu mai aflu de pe internet ca sa nu pot pune actele. VAI!
Idealul ar fi sa va incadrati in termen de 15 zile de la pronuntare pentru contestatia in anulare si 1 luna pentru revizuire. Daca nu respectati aceste termene vor incepe discutii cu data de la care ati luat la cunostinta de hotarare etc. si va complicati inutil, mai ales ca sunteti inca in termen pentru ambele cai de atac.
Eu va spun ce prevede legea. Daca dvs vreti sa dati bani unui avocat ca sa piarda un proces, este dreptul dvs. Suntem in materie necontencioasa, pt ca actiunea se judeca fara citarea partilor. Doctrina si jurisprudenta sunt unitare atunci cand vorbesc despre faptul ca in materie necontencioasa nu avem autoritate de lucru judecat. Este rusinos pentru un avocat sa nu stie atata lucru.
Logic se pare ca e: daca instanta le-a oferit cale de atac, de ce au deschis o alta actiune? Unde se ajunge cu aceste procese deschise perpetuu pe aceeasi speta la care nu s-au epuizat celelalte cai de atac? Spuneti-mi va rog frumos unde sa ma uit in legi ca sa inteleg pe ce va sustineti afirmatia ca la procedura necontencioasa se pot deschide zilnic procese pina se cistiga. Am cautat dar nu am gasit in codul civil. Daca eu nu am avut posibilitatea sa ma apar prin depunerea de acte la dosar, e normal sa se intample asta, sa intru in tevatura cu executarea silita, cautiuni, samd? Citatul din lege, va rog frumos, multumesc.