avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate sz_mse

Activitate sz_mse

Buna ziua,

Am contract individual de munca avand inca clauza de preaviz de 15 zile calendaristice.
Acum 2 saptamani mi s-a aprobat concediu pe 2 saptamani.

Doresc insa sa imi predau demisia, preavizul de 15 zile insa ar fi calculat fix pe aceasta perioada de concediu de odihna.

Stiu ca demisia este un act unilateral care nu necesita acceptare, doar inregistrare in Registrul de intrari-iesiri in cazul in care demisia pastreaza clauzele contractuale semnate. Asadar nu am nevoie de aprobare pe demisie.

E vreo problema din cauza ca concediul de odihna deja a fost aprobat de management inainte sa stie ca voi demisiona? Deasemenea am citit ca concediul de odihna nu presupune suspendarea preavizului, doar concediul de boala. Este adevarat?

Multumesc mult!
Buna tuturor,

In urma incalzirii vremii masina mea a fost avariata foarte urat in urma unei cantitati mari de zapada/gheata cazuta de pe acoperisul unui bloc (bloc nou construit in 2010) pe masina parcata in fata blocului, dauna ridicandu-se la aproximativ 2000 EUR. Precizez ca blocul nu are pe acoperis amplasament pt a opri caderea zapezii (ce am remarcat ca exista in cazul multor blocuri noi, nu stiu daca este obligatoriu sau optional conform legii), respectiv nu exista Asociatie de Proprietari inca, asa am inteles.
Ce este de facut?
a) Poate fi vanzatorul/constructorul blocului tras la raspundere daca el a vandut toate apartamentele si nu mai detine nici un drept de proprietate pe motiv ca nu a amplasat acele opritoare de zapada pe acoperis? Ma gandeam la acest articol din Codul civil:
Art. 1378 din Noul Cod civil in vigoare din oct . 2011
Răspunderea pentru ruina edificiului
Proprietarul unui edificiu sau al unei construcţii de orice fel este obligat să repare prejudiciul cauzat prin ruina lor ori prin desprinderea unor părţi din ele, dacă aceasta este urmarea lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcţie.

Sau avand in vedere ca proprietarii sunt locuitorii/noi proprietari ei sunt subiectul acestui articol si nu vechiul proprietar? In acest caz, deoarece ei nu vor fi de acord sa plateasca cu siguranta, ar trebui dati in judecata fiecare separat (ptca nu exista Asociatie de Proprietari)?

b) In cazul in care opritorul de zapada de pe acoperis e obligatoriu atunci am putea sa ne judecam cu Primaria care a facut receptia cladirii pe motiv ca de ce a facut-o fara acel amplasament?

Multumesc, astept nerabdator un raspuns!