avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii: demisie cu preaviz in concediu de odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii: demisie cu preaviz in concediu de odihna e posibil?

Buna ziua,

Am contract individual de munca avand inca clauza de preaviz de 15 zile calendaristice.
Acum 2 saptamani mi s-a aprobat concediu pe 2 saptamani.

Doresc insa sa imi predau demisia, preavizul de 15 zile insa ar fi calculat fix pe aceasta perioada de concediu de odihna.

Stiu ca demisia este un act unilateral care nu necesita acceptare, doar inregistrare in Registrul de intrari-iesiri in cazul in care demisia pastreaza clauzele contractuale semnate. Asadar nu am nevoie de aprobare pe demisie.

E vreo problema din cauza ca concediul de odihna deja a fost aprobat de management inainte sa stie ca voi demisiona? Deasemenea am citit ca concediul de odihna nu presupune suspendarea preavizului, doar concediul de boala. Este adevarat?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 15:04, 12 Iulie 2013
E adevarat, in perioada de preaviz inca aveti toate drepturile de salariat, inclusiv pe cel de a beneficia de concediul de doihna. AVeti dreptul totusi la concediu de odihna proportional cu perioada din ianuarie pana la incetarea CIM.
1Nu, nu aveti nevoie de aprobare ptr demsiei, dar contractul de munca va inceta la data implinirii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale sau partiale a angajatorului la acest termen.
2.Codul muncii stabileste o singura situatie in care angajatorul poate sa faca exceptie de l regula acordarii concediului de odihna in natura , potrivit programarii , platind salariatului co neefectuat, proportional cu perioada efectiv lucrata si anume , in situatia incetarii cim,
3.Este adevarat co nu suspenda cim.
Prin urmare, puteti sa va dati demisia, efectuati preavizul, co neefectuat va va fi platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Decizia de incetare se comunica salariatului aflat in concediu de odihna? asaveid asaveid Un salariat are concediu de odihna programat incepand cu 22 iulie 2013 pana la 31 iulie. A formulat o cerere de demisie, si-a efectuat o parte din preaviz, ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz concediu de odihna anemarybella anemarybella Buna sunt Ana Maria iar ieri mi-am scris demisia , mia dat 30 zile de preaviz iar azi am citit undeva ca daca nu mi-am luat concediul de odihna aferent ... (vezi toată discuția)