avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de incetare se comunica salariatului aflat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de incetare se comunica salariatului aflat in concediu de odihna?

Un salariat are concediu de odihna programat incepand cu 22 iulie 2013 pana la 31 iulie. A formulat o cerere de demisie, si-a efectuat o parte din preaviz, intra in concediu de odihna pe 22 iulie, apoi la data de 1 august contractul va inceta. Perioada de concediu de odihna este considerata preaviz? Este in regula ca decizia de incetare sa ii fie comunicata pe 1 august, daca angajatorul renunta partial la preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:47, 19 Iulie 2013
Da, perioada de Co face parte din preaviz.

Pe cererea de demisie s-a specificat renuntarea la preaviz?
1Programarea concediului d e odihna si efectuarea lui potrivit programarii se pune in legatura cu efectuarea in natura concediului d e odihna, insa, codul muncii instituie o singura exceptie de la regula efectuarii co in natura , potrivit programarii, o singura data, si anume la incetarea contractului de munca, cand co neefectuat se poate plati.
Adica, se pune problema respectarii programarii co numai atunci cand acesta se efectueaza in natura.
2.Cim inceteaza la data cand angajatorul a renuntat la efectuarea integrala a preavizului.Salariatul nu poate efectua o parte din preaviz si in continuarea lui concediu d e odihna,( ptr ca acesta din urma nu este cauza de suspendare a cim.) si acest lucru sa insemne ca angajatorul a renuntat la o parte din preaviz.
In cazul expus de dv, cim inceteaza la data renuntarii partiale a angajatorului la preaviz, respectiv 21 iulie.

La ultima dv intrebare,raspunsul este clar nu , nu este corect.

Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
C.i.m. nu are cum sa inceteze la 21 iulie 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna in preaviz iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta: Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si ... (vezi toată discuția)
Codul muncii: demisie cu preaviz in concediu de odihna e posibil? sz_mse sz_mse Buna ziua, Am contract individual de munca avand inca clauza de preaviz de 15 zile calendaristice. Acum 2 saptamani mi s-a aprobat concediu pe 2 ... (vezi toată discuția)
De cand calculam numarul de zile? v_florina v_florina Buna ziua, Am doua intrebari, poate stupide, insa asa ma leg mereu de amanunte: 1. Angajatul isi da demisia specificand \'incepand cu data de 21 ... (vezi toată discuția)