avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate anonim_71

Activitate anonim_71

Un locatar a facut cerere la administratia blocului pentru a fi scutit de la plata intretinerii pe o perioada nedeterminata ,pe motiv ca pleaca din localitate.In schimb,acest locatar locuieste in continuare,zilnic, impreuna cu doi prieteni in apartament.Asta cam la ce s-ar incadra?
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata minte ati avut incat nici macar nu v-ati dus la banca pentru a va convinge daca ei v-au contactat?Ce aveti fratilor,va lasati inselati si apoi cereti sfaturi aici.Nu cred ca aveti sanse de recuperare a banilor!
Răspuns la discuția masina blocata de un vecin
Vecinul respectiv nu are dreptul LEGAL sa blocheze masina persoanei respective,nefiind proprietar sau locul de parcare respectiv nu este inchiriat prin abonament de catre acesta!
Răspuns la discuția Vaccinare obligatorie
Da,prin control anual medical,nu prin ingradirea dreptului la munca stabilit prin Constitutie!Daca nu are introdus in ROI aceasta obligativitate,ceea ce face patronul sau angajatorul este ilegal si anticonstitutional!Obligativitatea vaccinarii si a certificatului verde se face DOAR prin lege votata in Parlament!
Reamintim faptul că testarea impusă angajaților pe banii lor, indiferent că sunt vaccinați sau nu, nu are acoperire legală, așa cum nu este legală nici impunerea salariaților să se vaccineze.
Mergeti la notar si dati o declaratie pe proprie raspundere ca ati vandut masina,o legalizati apoi mergeti la finante,o radiati si cu documentul de la finante mergeti la politie.
Necesita autorizatie turnarea unei placi de beton de circa 11 m fara fundatie in vederea amplasarii pe ea a unei casa mobile pe roti in curtea de la tara?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gresit.Politistul nu are dreptul sa te legitimeze fara sa-ti spuna motivul.Drepturile și obligațiile polițistului local
Art. 20. -
(1) În exercitarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, polițistul local are următoarele drepturi principale:

a) să efectueze control preventiv asupra persoanei și/sau bagajului acesteia în următoarele situații: există indicii clare că s-a săvârșit, se săvârșește sau se pregătește săvârșirea unei infracțiuni sau persoana participă la manifestări publice organizate în locuri în care este interzis accesul cu arme, produse ori substanțe periculoase;g) să legitimeze și să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispozițiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală.
Ati inteles gresit.Fratii mamei respective,dupa ce parintii au decedat,intrucat nu a existat un testament,au mers la notar si si-au au vandut cotele parti din mostenirea respectiva,surorii mai mici adica mama in cauza,astfel aceasta a devenit proprietara pe curte si casa batraneasca prin contract de vanzare intre ea si fratii ei..Nu inteleg ce e greu de inteles?Fara suparare.
In acte,mama respectiva este singurul titular.Act de vanzare -cumparare.Mai concret.Dupa decesul parintilor,fratii i-au vandut fiecare partea lor mamei ,actul de vanzare-cumparare intocmit la notar.Cei doi baieti nu locuiesc in aceeasi casa ci fiecare are casa lui,casatoriti fiind.