avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un locatar a facut cerere la administratia blocului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un locatar a facut cerere la administratia blocului pentru a ...

Un locatar a facut cerere la administratia blocului pentru a fi scutit de la plata intretinerii pe o perioada nedeterminata ,pe motiv ca pleaca din localitate.In schimb,acest locatar locuieste in continuare,zilnic, impreuna cu doi prieteni in apartament.Asta cam la ce s-ar incadra?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici un articol de lege care sa permita scutirea de la plata intretinerii. Orice proprietar este obligat sa achite cel putin cheltuielile care se repartizeaza pe cota indiviza . Se pot acorda scutiri doar legat de cheltuielile ce se repartizeaza pe numar de persoane.
Secţiunea a 2-a Obligațiile proprietarilor din condominii
Articolul 30
(1) Proprietarii din condominii au obligația să notifice președintelui orice schimbare intervenită în structura și numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau nașteri, persoanele luate în spațiu, precum și locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinței.
(2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se face în scris în termen de 10 zile de la schimbarea intervenită, de la luarea în spațiu, respectiv de la semnarea contractului de închiriere/comodat.

Articolul 82
(5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în acest sens, comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, și stabilește perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.
[ link extern ]
Deci trebuie ca locuirea sa fi fost mai putin de 15 zile pe luna. Locuire inseamna si sa dormi in acea locuinta.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
latka, moderator
Ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie de la plata intretinerii pentru copiii sub 3 ani Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Adunarea Generala poate hotari exceptia introducerii copiilor sub 3 ani la plata intretinerii? De asemenea, daca nu toti parintii ii declara, ... (vezi toată discuția)
Chiriaș (acte necesare administratorului Deearheea Deearheea Buna ziua, as vrea sa știu dacă eu in calitate de chiriașă sunt obligata sa dau o copie după actul meu de identitate administratorei, nu mi s a cerut ... (vezi toată discuția)
Bunaziua , ma numesc martin eugen si sunt presedintele asociatiei ... martineugen martineugen Bunaziua , ma numesc Martin Eugen si sunt Presedintele ASOCIATIEI DE PROPRIETARI ROSES GARDEN Str.Ion Ratiu Bl.54 Ap.6 Vila 1 Tel.0740125610 ... (vezi toată discuția)