avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot dovedi depunerea unei cereri la Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot dovedi depunerea unei cereri la Asociatia de Proprietari?

Buna dimineata,

Am citit pe forum ca sa nu irosesc timpul celor care m-ar putea ajuta, dar nu am gasit nimic referitor la dilema mea.

Pe tabelul cu intretinerea la apartamentul meu au fost adaugate inca doua persoane. Am avut doi musafiri in timpul unui weekend, dar nici vorba de cele 15 zile pe luna. Explicatia presedintelui asociatiei a fost ca asa a zis un vecin. Vecinul respectiv are genul asta de actiuni la adresa tuturor, iar presedintele un razboi prostesc cu mine, asadar unul a centrat, iar celalalt a dat cu capul.

Din ce am citit ar trebui sa depun o contestatie pentru cotele la intretinere afisate si o cerere prin care sa solicit sa aflu temeiul legal sau motivele pe baza carora mi s-au adaugat cele 2 persoane. Evident ca nu exista nicio hotarare a Comitetului Executiv al asociatiei. A fost la libera discretie a presedintelui.

1. Cum pot dovedi ca am depus cereri/sesizari adresate presedintelui? Din numarul de ordine nu reiese continutul lor si daca as decide sa ajung in instanta cum as putea dovedi ulterior ca eu am depus acele cereri?

2. Cum ar trebui sa procedez daca mi se refuza acceptarea unei cereri? Daca nu mi se da numar de ordine etc. Pot inregistra cu telefonul discutia respectiva?

3. Exista vreun articol pe care il pot invoca in cererea despre motivele care au stat la baza maririi numarului de persoane la intretinere?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gambette , utilizator 11:26, 21 Decembrie 2024
Buna ziua

Cererea o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire si continut declarat pe adresa presedintelui sau a asociatiei.

Confom legii 196/2018, presedintele este obligat sa va raspunda in scris in 10 zile.

Conform legii 196/2018, numarul de persoane se stabileste prin declaratia proprietarului. Nu e nevoie de acordul/confirmarea vecinilor in legatura cu numarul de persoane dintr-un imobil iar asociatia nu poate impune din oficiu un anumit numar.

Din legea 196/2018:

Articolul 30
(1) Proprietarii din condominii au obligația să notifice președintelui orice schimbare intervenită în structura și numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau nașteri, persoanele luate în spațiu, precum și locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinței.

Articolul 82
(4) Comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire.
(5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în acest sens, comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, și stabilește perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.
Screenshot-ul unei cereri trimise catre asociatia de proprietari la adresa de e-mail a asociatiei nu poate constitui dovada ca a fost depusa cererea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie de la plata intretinerii pentru copiii sub 3 ani Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Adunarea Generala poate hotari exceptia introducerii copiilor sub 3 ani la plata intretinerii? De asemenea, daca nu toti parintii ii declara, ... (vezi toată discuția)
Un locatar a facut cerere la administratia blocului pentru a ... anonim_71 anonim_71 Un locatar a facut cerere la administratia blocului pentru a fi scutit de la plata intretinerii pe o perioada nedeterminata ,pe motiv ca pleaca din ... (vezi toată discuția)
Menționez am cumpărat un imobil în tara si de fiecare data ... Terezia2017 Terezia2017 Menționez am cumpărat un imobil în tara si de fiecare data când ne întoarcem în tara o trebuie sa adun semnături de la vecini precum ca nu stau mai ... (vezi toată discuția)