Menționez am cumpărat un imobil în tara si de fiecare data când ne întoarcem în tara o trebuie sa adun semnături de la vecini precum ca nu stau mai mult de 2 saptamani în apartartament si dat la asociatia de proprietari este o lege ?
Nu exista in lege vreo prevedere legata de nevoia de a obtine semnaturi de la vecini care sa confirme numarul de persoane care locuiesc in acel apartament sau perioada in care acestia locuiesc acolo.
Proprietarul este obligat sa comunice in scris numarul de persoane ori de cate ori apare vreo schimbare in acest sens.
Dar atat. Nu se pune problema acordului vecinilor.
E vorba de legea 196/2018 care spune
Articolul 82
(5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în acest sens, comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, și stabilește perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.
Mulțumesc pentru răspuns am cam rămas nedumerita de domnu de la asociatia de proprietari ca,mia înmânat o foaie cu care trebuia sa ma duc la vecini și sa adun 3 semnături precum ca eu nu am stat mai mult de 2 saptamani mi se pare o stupidenie sa bat la ușa vecinilor pt niște semnaturi