avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate eldeee

Activitate eldeee

Răspuns la discuția Apometre unde radio
Buna dimineata,
Am mers la sediul firmei, am purtat o discutie, i-am spus reprezentantului acesteia care sunt problemele constatate de mine: valori f. mari ale cotelor afisate de contoarele de apa cu transmisie radio, avand dubii in legatura cu veridicitatea lor, in special la cel de apa calda; faptul ca acel contor de apa calda este plin de apa/ condens, neputandu-se citi valorile afisate decat atunci cand se mai deplaseaza apa prin interiorul lui; cotele afisate de acel contor de apa calda sunt, de la o luna la alta, in conditii de locuire constanta, de 8mc consumati in luna octombrie, ~2mc, nici macar 2, in luna decembrie, 7mc in 1/2 din luna ianuarie. Asadar, fluctuatia valorilor afisate, faptul ca are apa in interior un produs aflat in folosinta de 3 luni si cu garantie de 10 ani, faptul ca apometrele vechi n-au avut apa/ condens in interior niciodata, ideea ca pe site-ul lor scrie"Totalizatorul este echipat cu sistemul anti-ceata patentat pentru o citire optima in toate conditiile", toate astea m-au facut sa solicit schimbarea produsului considerat de mine defect, in speta contorul de apa calda. Pe parcursul discutiei, a spus ba ca il schimba, ba ca ii schimba pozitia; intr-un final s-a stabilit sa vina la fata locului si sa faca una din cele 2 operatiuni. Eu sunt din ce in ce mai pornit pe ideea ca, daca nu-l schimba, o sa fac o scrisoare la Protectia Consumatorilor. Ramane de vazut.
@s.c.serv ad loc s.r.l. 1. Distributia interioara o fi pe verticala, dar contoarele sunt montate pe tevile orizontale din interior legate la coloana verticala
pe site-ul lor se numesc "Contoare cu transmisie RADIO Aquarius RS", repartitoarele de costuri fiind cele de la calorifere - nu stiu, nu ma pricep
2. Daca nu sunt supuse verificarii metrologice, dar totusi eu consider, intemeiat cred eu, ca nu functioneaza corect, dorind o verificare a functionarii in parametri normali a acestuia, eventual contracost, cum procedez? Ce facem cu garantia, mentenanta, expertiza in domeniu si alte notiuni d'astea?
3. Ma bucur ca sunteti de acord cu mine, adica cu faptul ca este necesara inlocuirea lui. Mi s-ar parea absurd sa platesc inca o data pentru un produs achitat, ce are o garantie de 10 ani si e in folosinta de 3 luni.
Răspuns la discuția Apometre unde radio
Problema expusa de mine pleaca de la faptul ca am constatat o diferenta f. mare a valorii intretinerii de la o luna la alta, mai precis, de la 100 de lei la 330 de lei, pentru o garsoniera, in conditiile in care pretul incalzirii a fost de ~80 de lei. Am incercat sa gasesc "buba" si am gasit-o in valorile prezente la cheltuielile pe consumuri individuale - apa calda/ rece. Ca am zis eu o bazaconie, incurcand, sub imperiul nervilor, mc cu lei, e o treaba, dar problema a fost aceeasi de la inceput(diferenta f. mare de la o luna la alta), ea ramanand; altfel, daca intretinerea era de ~2000 de lei, cum ar fi trebuit sa fie conform datelor, m-ar fi pufnit rasul si mi-as fi dat seama din start ca e o greseala. Am izolat problema ca fiind la apometrul de apa calda de la baie, la care de altfel de-abia se intelege valoarea mc din cauza umiditatii/ condensului din interiorul acestuia, valoarea de dupa virgula fiind practic ilizibila. Apometrele sunt schimbate de ~ 3 luni, au garantie 10 ani, cel de apa calda este pozitionat sub cel de apa rece, de unde ar putea prelua condens, picaturi etc. Pe site-ul firmei care s-a ocupat de livrarea/ montarea apometrelor scrie in felul urmator: "Totalizatorul este echipat cu sistemul anti-ceata patentat pentru o citire optima in toate conditiile". Intentionez sa merg la sediul firmei, sa le prezint problema, sa vina sa verifice si, ulterior, daca banuiala mea se confirma, sa-l schimbe pentru ca e defect. Ma gandesc ca tot ei le verifica, daca le comercializeaza si monteaza. Daca se constata ca aparatul e intr-adevar defect, el fiind montat de 3 luni, care e consumul real?
Răspuns la discuția Apometre unde radio
Buna dimineata,
Avand un moment de uluire la prima vedere a valorii intretinerii, "luat de val" si obisnuit cu afisarea metrilor cubi consumati, nu a valorii acestora in lei si neprocesand datele astfel incat sa-mi dau seama ca pentru valorile alea de mc ar fi trebuit sa platesc o suma uriasa, am realizat ulterior ca sumele afisate la apa rece/ calda sunt exprimate in lei nu in mc. Imi pare rau pentru situatia creata, dar nelamurirea si mahnirea raman, nu la proportiile initiale, de altfel; nedandu-mi seama cum de la o luna la alta valoarea intretinerii "sare" de la 100 de lei la 330 de lei, in conditiile in care "caldura", factorul-cheie iarna, a costat ~80 de lei. Inca nu am vorbit cu administratorul, ca sa ma pot lamuri. Va multumesc oricum. O zi buna.
Răspuns la discuția Apometre unde radio
Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua,
De cateva luni, s-a hotarat schimbarea apometrelor clasice cu altele cu unde radio. La ultima afisare a intretinerii, in 2015, pentru luna decembrie, avand consumurile din luna noiembrie (exact asa scrie la avizier), am avut un soc. Se face ca pentru o garsoniera, 2 pers., cu apometrele schimbate in octombrie (in octombrie locuindu-se f. putin acolo), cu intretinere afisata pentru consumurile lunii noiembrie (o sa lamuresc situatia cu administratorul, daca ce se afiseaza reprezinta consumurile la zi, adica pana in momentul afisarii sau sunt consumurile doar pentru luna noiembrie, cum scrie clar in titlul listei de plata a intretinerii) apar consumurile: 70 mc apa rece si ~115mc apa calda. Apa se inchide, dupa ce e folosita, adica nu curge continuu, reclamatii pentru inundatie n-am avut, in cazul in care ar fi fost sparta o teava, teava care ar fi trebuit sa fie sparta pe portiunea de dupa apometru, ca acesta sa poata inregistra, tevile sunt schimbate relativ recent, apa s-a folosit cu atentie, probleme cu apometrele clasice nu am avut. Banuiesc ca apometrele sunt de vina, ramane sa cercetez mai in amanunt. Apometrele au 10 ani garantie. Cum procedez eu acum? Daca se constata ca aparatul e de vina, necesitand schimbare, care e de fapt valoarea reala pe care am consumat-o? Daca administratorul imi zice, nu stiu nene, vorbeste cu firma de apometre, ca aia au declarat atat. Stiu ca pot depune niste cereri prin care sa solicit modalitatea de calcul pentru apa calda, rece, caldura. Am intretinere de plata la o garsoniera egala cu una pentru un apartament cu 4 camere, 8 persoane. Mai stiam ca pot contesta valoarea intretinerii in termen de ceva zile de la afisare. Va multumesc frumos
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Am primit o amenda de circulatie despre care am luat la cunostinta, am semnat de primire si pe care as intentiona s-o platesc. Totusi, la rubrica ''domiciliu-str'' este trecuta denumirea altei strazi decat a aceleia unde locuiesc. Acum, as vrea sa platesc in 48 h pentru incadrarea la 50% din minimul amenzii, dar n-as vrea sa achit banii si sa nu stinga obligatia pentru ca P.V. nu ar ajunge pe rolul meu de la administratia locala; adresa trecuta in corpul procesului verbal fiind practic inexistenta. As mai avea o zi la dispozitie pentru incadrarea la jumatate din minimumul valorii P.V. Un sfat, o idee ar fi binevenite. Multumesc.