avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate radu_flc

Activitate radu_flc

Multumesc pentru raspuns. Eu am dedus ca termenul este de 3 zile conform OMFP 2795/2011, art. 5 alin. 1. De asemenea, doamna de la ANAF nu a avut bunavointa sa-mi spuna daca voi fi anuntat cumva inainte de vizita la sediu, mai ales ca, prin natura muncii, nu prea stau la birou.
anonim1987 a scris:

Am si eu dreptul la 5 zile libere la casatorie?

Salut
Din cate cunosc, cele 5 zile libere la casatorie erau acordate in baza contractului colectiv de munca la nivel national, care nu mai este in vigoare. Deci raspunsul ar fi nu.
Cat priveste contractul de munca, ar trebui ca el sa poarte stampila ITM-ului, avand in vedere ca a fost intocmit acum 4 ani. Cred ca te poti interesa direct la ITM in aceasta privinta, pentru a fi sigur.
Salutare!

Am infiintat de curand un SRL. Dupa ce am primit certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, am fost la ANAF pentru eliberarea certificatului de inregistrare in scop de TVA. Desi am estimat o cifra de afaceri sub 35.000 de euro, am optat de la infiintare pentru impozitarea normala si inregistrarea in scop de TVA. Conform legii, cei de la ANAF ar trebui ca in termen de 3 zile lucratoare sa-mi rezolve cererea si sa-mi elibereze certificatul de inregistrare in scop de TVA, insa de la ghiseu mi-a fost estimata o perioada de asteptare de 30 de zile X-(.
Pana atunci insa eu va trebui sa eliberez facturi pentru serviciile pe care le prestez. Aceste servicii sunt operatiuni impozabile in sensul art. 126 din Codul fiscal. Cum ar trebui sa eliberez eu aceste facturi, fara TVA sau cu TVA?
Va multumesc pentru ajutor! :)