Am infiintat de curand un SRL. Dupa ce am primit certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, am fost la ANAF pentru eliberarea certificatului de inregistrare in scop de TVA. Desi am estimat o cifra de afaceri sub 35.000 de euro, am optat de la infiintare pentru impozitarea normala si inregistrarea in scop de TVA. Conform legii, cei de la ANAF ar trebui ca in termen de 3 zile lucratoare sa-mi rezolve cererea si sa-mi elibereze certificatul de inregistrare in scop de TVA, insa de la ghiseu mi-a fost estimata o perioada de asteptare de 30 de zile X-(.
Pana atunci insa eu va trebui sa eliberez facturi pentru serviciile pe care le prestez. Aceste servicii sunt operatiuni impozabile in sensul art. 126 din Codul fiscal. Cum ar trebui sa eliberez eu aceste facturi, fara TVA sau cu TVA?
Va multumesc pentru ajutor! :)
fara tva. dupa eliberarea certificatului de catre anaf, cu tva. incercati sa-i contactati, dupa vizita la sediul dvs ar trebui ca in 15 zile sa va elibereze certificatul.oricum platitor de tva veti fi incepand cu data de 1 a lunii urmatoare.
Multumesc pentru raspuns. Eu am dedus ca termenul este de 3 zile conform OMFP 2795/2011, art. 5 alin. 1. De asemenea, doamna de la ANAF nu a avut bunavointa sa-mi spuna daca voi fi anuntat cumva inainte de vizita la sediu, mai ales ca, prin natura muncii, nu prea stau la birou.
daca aceste termene ar fi respectate, ne-ar fi mult mai bine. nu ati lasat un nr de telefon cand ati depus declaratia pe proprie raspundere? va vor contacta ei cumva. la noi vizita a durat 5 minute. multa bafta, seara faina
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Platitor de tva
SLuiza
1. Ce trebuie sa fac sa devin platitor de TVA? Mentionez ca doar ce mi-am infiintat firma si inca nu am inceput activitatea in domeniul ales (comert) caci nu ... (vezi toată discuția)