avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am sau un contract de munca valid??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am sau un contract de munca valid??

Buna!
lucrez de 4 ani in acelasi loc.angajarea s-a facut pe o firma pe care sefii mei au desfiintat-o sau ceva de genul acesta..au infiintat o noua firma pe care mi-au facut un nou contract de munca..problema mea este ca eu nu am semnat nici o demisie pt firma veche si nici nu am primit nici un contract semnat de ITM . Singurul contract pe care il am este semnat de mine si seful meu..si atat..e valabil? cum pot verifica daca nu am muncit 4 ani la negru fara sa-mi dau seama?
Am si eu dreptul la 5 zile libere la casatorie?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 4 Martie 2012
anonim1987 a scris:

Am si eu dreptul la 5 zile libere la casatorie?

Salut
Din cate cunosc, cele 5 zile libere la casatorie erau acordate in baza contractului colectiv de munca la nivel national, care nu mai este in vigoare. Deci raspunsul ar fi nu.
Cat priveste contractul de munca, ar trebui ca el sa poarte stampila ITM-ului, avand in vedere ca a fost intocmit acum 4 ani. Cred ca te poti interesa direct la ITM in aceasta privinta, pentru a fi sigur.
pai si in noul contract colectiv de munca national scrie ca nu mai ai dreptul la nici o zi libera cu ocazia evenimentelor din familie?
exista un nou contract colectiv de munca national care zice altceva?
eu m-am casatorit in 2011 si nu s-a tinut cont de zilele acelea, desi sotul meu le-a avut, mama mea, fratele meu...pentru ei e valabil si pt mine nu? asta nu inteleg..
@ anonim1987

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN ... potrivit art.152 C.mun. avem:
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar , pentru a beneficia de zile libere platite pentru casatoria dvs ar trebui ca in ccm aplicabil angajatorului (la nivel de unitate, grup de unitati sau sector de activitate) sau in regulamentul intern al acestuia sa existe o astfel de prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca madara madara Buna ziua! Sunt angajata a unei firme private si as dori sa stiu daca exista un contract de munca colectiv national la care se supune si firma. Ma ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)
Zile libere casatorie 2012 ionica86 ionica86 Buna ziua. Anul acesta oficiez casatoria si vreau sa stiu daca mai am dreptul la 5 zile libere platite asa cum era inainte. In noul cod al muncii doar se ... (vezi toată discuția)