avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere casatorie 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere casatorie 2012

Buna ziua.
Anul acesta oficiez casatoria si vreau sa stiu daca mai am dreptul la 5 zile libere platite asa cum era inainte. In noul cod al muncii doar se specifica faptul ca am dreptul la zile libere pentru evenimente familiale deosebite, dar nu spune cate zile si pentru ce eveniment. Mai este exista vre-un contract colectiv de munca la nivel national in vigoare in care sa se specifice? Cel de aici [ link extern ]
este valabil sau nu a fost aprobat si a ramas in stadiul de proiect?
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
ionica86, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionica86 , utilizator 11:13, 10 Mai 2012
Zilel libere platite pentru evenimente deosebite sunt reglementate prin Contractul colectiv(la nivel de unitate sau la nivel de ramura), sau prin Regulamentul intern al societatii.
De la 01.01.2011 nu mai exista niciun CCM incheiat la nivel national ...
vezi aici contractul colectiv de munca la nivel national:

[ link extern ]

5 ZILE LIBERE PLATITE PENTRU CASATORIE

casa de piatra.
Cand aintrat in vigoare acest CCMN la care faceti referire ? ... :-/

p.s.
incercati sa postati pe Forum doar acte care sunt in vigoare si nu acte care au rams in stadiu de proiect ...
Contractul colectiv la nivel de ramura nu cred ca mai este valabil in cazul meu deoarece m-am retras din sindicat. Cel la nivel de unitate nu cred ca exista colectiv. Stiu ca la nivel de unitate avem contract individual de munca. E posibil in regulamentul intern sa fie ceva, dar nu l-am vazut la culoare. Oricum eu am depus cerere la secretariat si mi s-a spus ca nu sunt probleme, ca e dreptul meu, insa nu stiu unde e precizat.

Alte discuții în legătură

Concediu dupa 11 luni de la angajare walipope walipope Buna ziua. As dori sa cunosc faptul daca, la aprox. 11 luni de la incadrarea in campul muncii - se poate obtine concediu (pentru casatorie). Este stipulat ... (vezi toată discuția)
Zile libere deces alinapene alinapene Daca o salariata solicita o zi libera pt un deces, ce lege aplic? Societatea are cativa salariati si nu are contract colectiv la nivel de unitate, CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)