avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere deces

Daca o salariata solicita o zi libera pt un deces, ce lege aplic? Societatea are cativa salariati si nu are contract colectiv la nivel de unitate, CCM la nivel national mai este aplicabil? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 26 Aprilie 2011
1. La momentul actual nu mai exista un CCMUNN valabil.
2. Chiar daca unitatea nu are CCM, conform Codului muncii este obligatoriu sa aiba Regulament intern in care sunt prevazute si zilele platite acordate pentru evenimente familiale.
3. Chiar daca nu ati prevazut asa ceva este omeneste sa-i acordati zile pentru asemenea evenimente.
Cautati aceasta reglementare in CCM la nivel de ramura si daca aveti un astfel de contract intemeiati-va cererea pe dispozitiile din acesta.
Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare, nu este obligatoriu ca aceste zile libere platite sa fie stabilite prin c.c.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile casatorie simona 1983 simona 1983 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, in situatia in care nu a fost aprobat CCMUNN, pe 2011, cum se procedeaza cu drepturile angajatilor in legatura cu zilele ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)
Concediu dupa 11 luni de la angajare walipope walipope Buna ziua. As dori sa cunosc faptul daca, la aprox. 11 luni de la incadrarea in campul muncii - se poate obtine concediu (pentru casatorie). Este stipulat ... (vezi toată discuția)