avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere casatorie 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere casatorie 2012

Buna ziua.
Anul acesta oficiez casatoria si vreau sa stiu daca mai am dreptul la 5 zile libere platite asa cum era inainte. In noul cod al muncii doar se specifica faptul ca am dreptul la zile libere pentru evenimente familiale deosebite, dar nu spune cate zile si pentru ce eveniment. Mai este exista vre-un contract colectiv de munca la nivel national in vigoare in care sa se specifice? Cel de aici [ link extern ]
este valabil sau nu a fost aprobat si a ramas in stadiul de proiect?
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
ionica86, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionica86 , utilizator 11:13, 10 Mai 2012
Dreptul dvs ar trebui sa fie prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia ... in legislatie este prevazut numai pentru sectorul bugetar, nu si pentru cel privat.
Ok. Multumesc pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu dupa 11 luni de la angajare walipope walipope Buna ziua. As dori sa cunosc faptul daca, la aprox. 11 luni de la incadrarea in campul muncii - se poate obtine concediu (pentru casatorie). Este stipulat ... (vezi toată discuția)
Zile libere deces alinapene alinapene Daca o salariata solicita o zi libera pt un deces, ce lege aplic? Societatea are cativa salariati si nu are contract colectiv la nivel de unitate, CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)