Buna ziua,
Am si eu o intrebare: am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam la notar, avem si un copil minor, care am decis tot impreuna ca va locui cu mine. Doamna notar m-a informat ca dupa depunerea cererii va trebui sa se efectueze o ancheta de catre Autoritatea Tutelara. As dori sa ma informati in ce consta aceasta ancheta mai exact. Presupun ca va fi nevoie de adeverinta de venit din partea amandurora. De alte documente mai e nevoie in ceea ce priveste veniturile? Intreb asta in conditiile in care ne-am inteles sub toate aspectele cu privire la copil, pensie alimentara,etc.
Multumesc pentru raspuns. In principiu eu as dori sa gestionez situatia prin buna intelegere...asa mi s-ar parea cel mai firesc, dar ramane de vazut ce vom hotari
La asta m-am gandit si eu, insa cum vor sta lucrurile dupa, in momentul cand va afla? Presupun ca poate deschide un proces in care sa solicite ca domiciliul copilului sa fie mutat la el, si atunci care pot fi urmarile? Intreb pentru ca sigur va dori sa tina legatura cu copilul, ca atare nu i se va putea ascunde faptul in sine...
Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: sunt casatorita de 4 ani si am un copil in varsta de 2 ani. Doresc sa divortez si stiu ca in conditiile noului cod civil se acorda custodie comuna. Asta nu ar fi nici o problema, ideea este ca as dori ca pentru o perioada de timp copilul sa stea la parintii mei in alta localitate. Tatal copilului se poate opune? Daca, da, ce este de facut? Astept raspunsul dvs urgent! Va multumesc!