avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si custodie copil

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: sunt casatorita de 4 ani si am un copil in varsta de 2 ani. Doresc sa divortez si stiu ca in conditiile noului cod civil se acorda custodie comuna. Asta nu ar fi nici o problema, ideea este ca as dori ca pentru o perioada de timp copilul sa stea la parintii mei in alta localitate. Tatal copilului se poate opune? Daca, da, ce este de facut? Astept raspunsul dvs urgent! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lary_1978 , utilizator 17:39, 2 Martie 2012
In prinicipiu, se poate opune... dar, cine va pune sa spuneti in momentul divortului ca intentionati acest lucru???????
La asta m-am gandit si eu, insa cum vor sta lucrurile dupa, in momentul cand va afla? Presupun ca poate deschide un proces in care sa solicite ca domiciliul copilului sa fie mutat la el, si atunci care pot fi urmarile? Intreb pentru ca sigur va dori sa tina legatura cu copilul, ca atare nu i se va putea ascunde faptul in sine...
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
lary_1978, utilizator
daca va afla , evident ca poate redeschide dosarul de custodie..
Multumesc pentru raspuns. In principiu eu as dori sa gestionez situatia prin buna intelegere...asa mi s-ar parea cel mai firesc, dar ramane de vazut ce vom hotari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului whitepigeon18 whitepigeon18 buna ziua, am 29 de ani, am fost casatorit, casatorie din urma cariea a rezultat un copil, care are in momentul actual 3 ani si 2 luni. am divortat, iar in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil wasilewasile wasilewasile Buna ziua; Sunt divortat si am un copil in varsta de 3 ani si jumatate care sta la mine dar am custodie comuna. Trebuie sa plec cu serviciul in afara pe o ... (vezi toată discuția)
Sanse la un proces viitor de custodie Ana2018 Ana2018 Buna ziua . Imi puteri spune, va rog frumos, cum am mai multe sanse la custodie intr- un proces viitor. Sotul doreste ca minorul de 3 ani sa aibă domiciliul ... (vezi toată discuția)