avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minorului

buna ziua, am 29 de ani, am fost casatorit, casatorie din urma cariea a rezultat un copil, care are in momentul actual 3 ani si 2 luni. am divortat, iar in urma divortului custodia minorului a fost acordata mamei copilului impreuna cu o pensie alimentara lunara in valoare de 200 lei. acum as vrea sa il i-au eu in custodie minorul ptr ca acum imi pot permite sa il intretin. ce sanse sunt ca procesul sa fie in favoarea mea, cam cat ar dura procedura si cam cat ar costa ? multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:13, 2 Octombrie 2010
Va trebui sa dovediti ca s-au schimbat motivele care au fost avute in vedere la momentul incredintarii initiale a copilului catre mama si de asemenea ca mama nu se preocupa corespunzator de cresterea si educarea fetitei; onorariul il stabiliti cu avocatul d-voastra, taxa de timbru este una modica, aproximativ 10 lei ; in timp, un asemenea dosar - 4-5 termene de judecata; veti administra obligatoriu proba cu inscrisuri si cea testimoniala, daca doriti si proba cu interogatoriul paratei, se va dispune efectuarea unei anchete sociale la ambele domicilii.
Daca nu sunt motive foarte temeinice, nu aveti sanse sa luati un copil la o asemenea varsta de langa mama lui.
avocat Cristina Popescu
sansele sunt foarte mici. in principiu copiii pana in 10 ani sunt incredintati mamei. pt ca sa castigati ar trebui ca acest copil sa nu aiba conditii corespunzatoare de crestere si educare in locul in care se afla. puteti incerca dar e aproape imposibil atat timp cat locul in care se afla e corespunzator dezvoltarii sale. nici o instanta nu schimba domiciliul copilului daca nu exista motive temeinice ca el sa nu mai stea acolo
multumesc mult
da, in principiu sansele sunt mici insa trebuiesc evaluate conditiile de crestere oferite de mama si cele care ar putea fi oferite de tata si este firesc ca instanta sa decida in interesul copilului. nu este obligatoriu ca minorul pana in 10 ani sa fie incredintat mamei. mama si tata au drepturi egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori cristinasinziana cristinasinziana care sunt actele necesare intocmirii dosarului de divort cu minori?in urma casatoriei au rezultat doi copii.casa in care noi locuim apartine mamei mele,si as ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie lazarcalin lazarcalin Am si eu o intrebare va rog sa imi raspundeti la ea : In cazul in care mama isi abandoneaza copilul legea cui da copilul? Tatal avand grija in ... (vezi toată discuția)