avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

care sunt actele necesare intocmirii dosarului de divort cu minori?in urma casatoriei au rezultat doi copii.casa in care noi locuim apartine mamei mele,si as vrea sa stiu daca este vreo posibilitate ca sotul meu sa paraseasca,la cerere acest loc inaintea pronuntarii divortului?si o ultima intrebare:care sunt conditiile de primire a minorilor de catre unul din parinti,si care sunt sansele mele ca mama in vederea obtinerii custodiei acestora.in incheierea actului de divort este necesara prezenta martorilor?mentionez ca sotul meu nu prea isi indeplineste atributiile de tata,fiind plecat de dimineata pana seara si ma agreseaza uneori verbal si fizic in prezenta minorilor.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
cristinasinziana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:53, 5 Martie 2010
cererea de divort
certificatul de casatorie in original
certificatele de nastere ale copiilor in copie xerox
taxa de timbru
timbru judiciar de 30 bani
da.. trebuie martori pe situatia de fapt referitoaare la relatia dintre dvs si sot
ca mama aveti prima sansa la copii..
pentru ca sotul sa paraseasca domiciliul comun, cel mai simplu e sa schimbati yala..mai moral (legale fiind amandoua) decat atat ar fi prin hotarare judecatoreasca de evacuare introdusa de mama dvs
1.actiune de divort
2.certificat de casatorie in original
3.copii de pe certificate de nastere minori
4.adeverinta de venituri
5.chitanta taxe

In cadrul actiunii de divort problema incredintarii minorilor se discuta in capatul de cerere privind incredintarea minorilor.
Acest capat de cerere se dovedeste cu probatorii cu acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala,cu privire la conditiile de crestere si educare oferite de fiecare parinte,efectuata de autoritatea tutelara a primariei unde sunteti arondata teritorial,eventual audierea minorului /minorilor care au implinit 10 ani la Camera de consiliu de catre magistrati,cu privire la parintele caruia ar dori sa ii fie incredintati.
Se poate introduce,cu caracter de urgenta si vremelnicie(pana la ramanerea definitiva a hotararii de divort) si cerere de ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorilor,,care trebuieste dovedita cam cu aceleasi probe.
Sansele de obtinere a custodiei minorilor depind de concludenta ansamblului probatoriilor despre care am vorbit mai sus analizat de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultatii in cazuri de divort GEORGETA_TEBREAN GEORGETA_TEBREAN Buna seara.Sunt in situatie delicata in familie.As dori sa stiu ce se va intampla in cazul unui divort de sotul meu,ce presupune si ce consecinte are. ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii-parata in strainatate stancuta41 stancuta41 Buna seara! Problema mea este urmatoarea:sotia m-a parasit de aproape un an si a plecat in strainatate.Nu a trimis nici un ban iar ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de un raspuns mary23 mary23 suntem in divort iar copilul este la sot si nu imi da voie sa il vad, cum as putea sa il iau de acolo si sa stea cu mine pe durata divortului? (vezi toată discuția)